Friday, November 18, 2011

alhamdulillah



Yeahh..

That only the word...

ALHAMDULILLAH...

My handphone, my XPERIA MINI PRO is back..

I just feel very thankful...

I realy love my xperia..

And I dun want any others hp..

I just need my xperia...

This is my second BestFriend..

I do love her..

And I promise,

I'll take care of u dear..

And it wont happen again.. ;-)  ;-)


Published with Blogger-droid v2.0.1

Monday, November 14, 2011

oh my X10miniPro

ohhhh tidakkkk...!!!!
HANDPHONE kuuuu....!!!


itu la jeritan aku once aku di beritahu kak ija ade bnde kat poket sluar aku...!! huhu... actually aku g mandi manda dgn kak ija n kak ita... ktorg g mandi kat bukit belacan, feveret port kami... dah 2 kali dah pegi kat tmpt g same... dan malang sungguh semalam, malang tidak berbau... aku terlupe gile-giler yg ad hp kat poket sluar aku.... ape yg aku tao, poket blah kiri aku dah kluar kan duit,tapi ntah mcm mane, aku btol2 luper nk seluk bhgian kanan poket sluar.... mmg damn shit la....


nk di katekan dah hampir 10 minit hp tu berendam same dgn aku kot... dan abis makan apam balik satu kot... so agk2 dah jadi ape hp tu....mmg sungguh aku xpercaye yg semalam aku sgt2 bole terlupe... tidak penah seumur hidup aku, hp aku wat cmtu... handphone nie susah nk dpt.. once klu dah dpt aku sangat2 sayang gile kot... and aku xpenah lg la ad kes yg mcm nie... nie first time dlm 19 tahun aku gune hp... aku akn gune hp smp betol2 hp tu bermasalah.. aku nie bkn byk duit pon nk asyik beli je hp baru ann... yg X10 minipro nie tu abh yang belikan... xsmp setahun kot... baru berape bulan... xsilap aku beli bulan 5... hmmmm... sayang gileeeeee.......


xperia mini pro tu sgtsgtsgt berjasa....
aku sgt sayang hp aku tu...
hp tu bkn sahaje aku gune tuk msg or call...
tetapi aku gune tuk mcm2 bebs...

facebook..
twitter..
skype..
blog..
utube..
WHATSAPP..
email..
and mcm2 la aku dah install...!!!
mmg rase mcm nk tercabut je nyawa aku nieee...

i just need my X10 minipro...
im too loving u dear...
please dun ever leave me...
next time i swear i wont hurting u like this...
im too sory coz make u like this...
please... im begging u...
i need u..
please 'wakeup'....


Sunday, November 13, 2011

miss u..

on last few days ago...
i saw u...
im not sure is it u see me or not,
but it was been like a year i haven't see or bumped wit u...
sob sob... :'(

well, what i saw that u are not like what i know...
u are seriusly changed...
changed ur lifestyle...
because of one reason...
and u guys wanna know..???

because HE has a girlfriend now..!!!
and i think they just a new couple...
after raya, if im not mistaken,
u change a lot...

1st day,
i saw u with ur girl at your house....
2nd day,
u walk wit ur girl infront of my house smbil tarik2 tangan kot... :p
3rd and soo onnn,
i saw u guys lepaking every weeks....
hahahahaa.... sungguh berkepit kamu berdua kannn...
:p grrrr

i know this because its obvious ok...
all my neighbour saw and know it...
not coz im a STALKER la der....
hahhahaa....

and the last thing i wanna share is,
like what i said just now,
i just saw u a few days ago,
and because of that......

IM DREAMING ABOUT YOU...

i dunno why im dream bout u...
like a sweet dreams laa....
but know i tried to remember back what im dreaming about..??
hmmmm aggghhhhh...
forgottt la...  haiyaa....
its ok la...
never mind...
i'll dream u more laa next time.... hahahhaha


p/s: this is just the way for me to not remember what happen to me yesterday... to keep me forgot all those bloodyyy memories.... hahahhahahhaa... :))

thanks for read...

LOTS OF LOVE..

Friday, November 11, 2011

awesome + wonderfull = 11.11.11



di hening yang malam,
berganjak nye waktu ke 12 tengahmalam
bersamaan pada tarikh 11.11.11...
what should i said...
what should i do...
when someone said and ask me something that,
i never been imagine it goin to be happen....
*like the picture bellow*



what your action...
what  u will do...
or u just pretend like that been nothing happen.. huh??


for me ofkos im quit SHOCK...!!
that is not the right time dear...
even today have a very wonderfull date to everyone,
to make something memoriable to this 11.11.11 priciuos date....

its HARD decision..
because im treat you as my friend..
and honestly i never been heard someone told me those word entire my life..
i never been that situation..
and im not ready to that situation....!!!!
so again..
its  not the time...
insyallah,
ada jodoh, tak kemana.. !!!



so forget about that story...
dun let this feeling overshadow your life..
it just a litle 'cabaran n dugaan' for me..
i must continue my life...



yes.. ALLAH always beside me...
and allah know what im feel it now..
and same goes to my friends...
i have a friends that support me..
encourage me to do the right decision...

im not alone..
and i wont be alone...

thanks my dear Friends..!!

 


jangan Bersedih KAWAN... :)



 Jangan sedih bila orang lain tidak MEMAHAMI kamu.
 Tapi sedihlah kerana kamu tidak MEMAHAMI orang lain

Jangan sedih bila orang lain tidak MEMPERCAYAI kamu.
 Tapi sedihlah kerana kamu tidak PERCAYA pada diri sendiri

Jangan sedih bila orang lain tidak memberi KESEMPATAN kpd kamu.
 Tapi sedihlah kerana kamu masih belum membuat PERSIAPAN

Jangan sedih bila orang tidak MENGHARGAI kamu.
 Tapi sedihlah kerana kamu tidak MENGHARGAI orang lain

 Jangan sedih bila orang lain MENGHINA kamu.
 Tapi sedihlah kerana kamu MENGHINA diri sendiri

Jangan sedih jika orang selalu MENGKRITIK kamu.
 Tapi sedihlah kerana kamu tidak pernah mahu MEMPERBAIKI diri

Jangan sedih jika kamu selalu JATUH.
 Tapi sedihlah kerana kamu tidak mahu BANGKIT kembali

Jangan sedih kerana perjalanan hidup kamu penuh PAHIT GETIR.
 Tapi sedihlah kerana kamu x pernah belajar dari PENGALAMAN

INGATLAH! Kunci masalah selalu ada dalam diri, bukan di luar.

Thursday, November 10, 2011

linduu laaa



Wa sangat lindu la pade seseolang...

Lu tau ka sapa yang wa ckp kan ini...??

Hahahaaa...

Cer tekeee...???  :p


Haha.. Itu gmbr diatas...

Lu tahu ka sapa itu...

Itu la kekasih waa...

Lu xda kann..

Hanya wa je ade kekasih tao...

Jangan jelesss... Hahaha...


Uish.. Dah laa... Belit lidah aku ckp cine tu.. Huahuaa...



Baru seminggu cuti sem maa...

Tapi sudah lindu mereka sume...

Cmne niee...

Ahh peduli ape aku..

Hati aku dan perasaan aku.. So biar la.. Kannn...

;-)  ;-)


P/s. Miss u guys laa.. Hope to see u again.. And pleaseepleaseplease take care urself ok.. I cant take care of u now,sbb kite jauh and kite xjmpe.. So it ur responsible to take care by urself... ok dear... May Allah bless us.. !! Love u.. <3<3<3


Published with Blogger-droid v2.0.1

Wednesday, November 9, 2011

stalker..???

Well... Nk dikatekan ramai yg xsuke stalker2 nie kann...
But for me,
Who cares...
Im a Stalker...!!!
So whatt.... Hahhaa
Mst korg xpercaye rite...
Aku pon xpecaye ape yg aku dah wat slame niee... Hahah :p

Nak tahu psl ape aku stalk org...
Honestly bcoz I want to know about HIS life laaa...
Kau dah minat org tu kan..
Then xkan ko nk tunggu je smp org tu perasan yg ko sbnr nye minat die tu...
Smp bile weh...
And dlm sejarah aku,
Aku penah stalk org smp ke family die..
Hohoooo hebat x... :p


Mule2, first step aku akan buat cari maklumat die..
Basicly org yg aku stalk tu adlh jiran aku.. :p
Mule2 just minat.. But then dah byk kali bertembung terasa mcm suke lak..
Klu suke tu ofkos nk tahu name c die kann...
Bermule la aku dgn keje gile niee..
Aku g check kat peti surat rumah die..
Tgk ad ke x name die kann..
Tp unfortunately, xde... Yg ad name org lain... And ape lg.. Save name org xkenal tu, balik je umah cari name org tu kat Fb laaa... Haha
And name yg xdikenali tu adalah one of his housemate... Ape lg.. Hati ku rase giranggg... Hahaha
Sorg2 housemate die aku jmpe kat fb...
Tp aku xley add dorg nie...
Aku pon create la new acc Fb for my frend..
Dgn niat utk add mereke2 tu laaa.. Haha..
But then still xjmpe og yg aku minat tu..
And smp skrg aku gerenti die mmg xde Fb...
Sadiss ungguh wehh... Ketinggalan zaman tol laaa.. Huahuaaa...


Dan ramai lg aku stalk nie..
Tak bole cite byk2 kat sini...
nnt terkantoi pulakkk....hahaha
Aku smp dah tahu sume laaa...
mane mereke tinggal..dorg keje ape, umur dorg brape, sape makwe pakwe dorg.. Sape fmily dorg..sapa kwn dorg.. So sumee laa...
Tapi dengan niat,
Ape yang aku wat tu xmenyalahi undang2, xmerosak kan akidah aku, xggu pon hidup dorg nie...
And all this thing I do because I wanna know Him more.. Not more than that..
Just like my previous entry, about ''mencintai die dalam diam''.. That is my way...
For those yg fikir sgt2 meyampah dgn stalker nie, go ahead.. Korg boleh rase begitu..
Stalker yg lain buat masalah je...
Tp care aku stalk org just niceeeeee....  Hahah :p so ade aku kisah...
Asal kan what I wanna know, I got it in my way and xnyusah kan hidup org lain sudahh... Rite...!!! Hahah..
That is for know...
Im goin to stalker u next.. Hahaha..


Published with Blogger-droid v2.0.1

CUKUPLAH AKU MENCINTAI DALAM DIAM ♥

Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan

Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH
 

"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran ALLAH."
(Adz Dzariyat : 49)
Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah
 

"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji.
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )
 


Ketika kau mendambakan sebuah cinta sejati yang tak kunjung datang,
Allah SWT mempunyai Cinta dan Kasih yang lebih besar dari segalanya & Dia telah menciptakan sseorang yang akan menjadi pasangan hidupmu kelak.
Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu & Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu

Cukup cintai dalam diam
bukan kerana membenci hadirnya
tetapi menjaga kesuciannya
bukan kerana menghindari dunia
tetapi meraih syurga-NYA
bukan kerana lemah untuk menghadapinya
tetapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus & menyelusup

Cukup cintai dari kejauhan
kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan dari ujian
kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
kerana mungkin membawa kelalaian hati-hati yang terjaga


Cukup cintai dengan kesederhanaan
Memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan

Cintailah dengan keikhlasan
Kerana tentu kisah Fatimah dan Ali Bin Abi Talib diingini oleh hati
tetapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi..??


 ".. boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.
ALLAH mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
(Al Baqarah : 216 )


Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri

Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan
Kerana tiada yang tahu rencana Tuhan
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan

Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan
serahkan rasa itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya


 "Barangsiapa yang menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga."
(Umar Bin Khattab ra)


If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way..
 

“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)




Biarkan aku sahaja yang merasai nya...

 

Monday, November 7, 2011

:: JODOH ♥♥ USAH MENCARI YANG "TERLALU SEMPURNA" ::


Jika kamu memancing ikan... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga...setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu, & mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu...

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya & janganlah menganggap ia begitu teguh...cukuplah sekadar keperluanmu... Apabila sekali ia retak...tentu sukar untuk kamu menampalnya semula... Akhirnya ia dibuang... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya, mungkin ia masih dapat digunakan lagi...

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya... Janganlah kamu terlalu mengaguminya & janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya... Akhirnya kamu KECEWA & meninggalkannya. Sedangkan, jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu... Mengenyangkan - Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..?? Terlalu ingin mengejar kelazatan... KELAK.. Nasi itu akan basi & kamu tidak boleh memakannya... Lalu kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU.. MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain..?? Terlalu mengejar kesempurnaan... KELAK.. Kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Lalu kamu juga yang akan MENYESAL...!!!!!


ini satu pengajaran buat kita... ini juga di khas kan umum untuk kita semua... di bumi ALLAH ini tiada yg sempurna melainkan HANYA DIA....

KASIH dan SAYANG lah PASANGAN, TEMAN, SAHABAT  dan KELUARGA
agar kite sentiasa mendapat keredhaan dunia dan akhirat..
Insyallah, amin..

 

Saturday, November 5, 2011

salam aidiladha


Sayu je dgr takbir raya..
Terasa mcm esk raya puase...
Tp dah lepas daa...
That time mmg akan menangis if dgr takbir raye...
Sedih... Gembira... Semua ada...

Terima kasih Allah, kerana KAU beri aku peluang lagi untuk menempuh hari mendatang.. Terima Allah kerana KAU beri aku peluang untuk berjumpa dan menziarah ke tanah suci ALLAH tidak lama lg...

Ya Allah.. Kau permudah kan lah urusan keluargaku, urusan kawan-kawan ku dan urusan saudara-mara ku... Agar kami dapat HIDAYAH dan PETUNJUK yg kami mencari selama ini...
Ya Allah..
Kau permudahkan lah urusan Umrah ku dan kluarga ku.. Itulah salah satu tempat yg kluarga ku hajati untuk pergi ya allah.. KAU permudahkan lah urusan kami.. Amin..

So esk raya..
Mak dah masak mcm2 lauk..
Rendang daging,
Ayam merah,
Lodeh,
Kuah kacang,
And my request, sambal tumis..
Mkn dgn nasi empit or myb lemang..
Syukur.. Alhamdulillah...

And esk jgk kat surau and masjid ad korban lembu..
Mak ad masuk bahgian kat surau.. Alhamdulillah sbb ad duit lebih, tu yg mak masuk bahagian..
And kakak pulak, msuk bahagian under akikah kat masjid pandan indah... Not sure ikut ke x.. Sbb nk handle mak punye lg...
Its ok...
Yg penting kite sudah lakukan tanggungjawab..

Alhamdulillah..


Published with Blogger-droid v2.0.1

im dreaming u

Yes...
Aku mimpikan kau...
Setelah sudah sekian lama kini ia terjadi lagi..

Aku dah lame xjumpe kau..
Dah lame xnampak kau...
Dah lame xdengar suara kau..

But then it happen on my fantacy night...
When should it happen in my reality life..
How many days or years should im wait..
Waiting for something that might be not mine...
It just such a bloodyy waste my time..

But I think..
Its ok wht..!!
Atleast I feel it...
Eventhg in my dream.. :-(

So u wanna know wht happen on my dream of him... ?? Hahahaa...

'' pada suatu hari, time tu aku kat kolej.. Sblh bgunan kolej aku baru bina satu office .. And abg c ahmad nie ad dua office.. His head office at the near ktm station bandaraya...so he and others come to the new office for launching I think.. And that time I just done my class.. Aku pon melepax kat tangga depan klmu yg berhadapan dgn jalan raya... And dengan tengah sesak ramai org dgn student and officer, once aku tertoleh bhgian kiri aku, I saw HIM... I saw abg ahmad.. And die pon mcm xpecaye and xsangka akan nmpk aku jgk kot... ;-) then I just smiling laaa and he also smile at me back.. Haha.. Dan die berlalu ke office baru die tu.. Dalam mase 10 mnt berlalu aku di kejutkan oleh die.. Sbb die dtg balik ke tmpt aku lepax td.. Die dtg jmpe aku..

And he asking me,
  ''blaja kat sini ke...??'' 
I replied back,
  ''aah, study kat cnie.. Dah lame dah...''
He said,
   ''dah lame xjmpe''
And me said,
    ''aah...''

And after tu dah xigt ape ktorg borak kan.. Wht I remember is, we just laughing and laughing.. ''

So itu lah ending my dream on him..
Xbanyak and xde la menarik sgt if bg korg an..
But for me, aku still rase thank you sbb kasi aku bermimpi mcm nie.. I know it could be happen in my reality.. But im just thank to good again bcoz I can feel it on my fantasy, on my dreaming..

So now, i've been long time not see him...
Its okey.. Atleast I know he still here..
;-)

So that it...
Thanks for reading dear...
Im apreaciate ur time come and read my blog..
Thanks again...
Miss u..
Love u..
Take care...
Published with Blogger-droid v2.0.1

Thursday, November 3, 2011

midterm DONE


YEAHhh ...
Midterm dah abiss...
And im currently need my beauty sleep after whole week bersengkang mate... Haha
But for sure mak akan marah...
Anak dara meh...
Xmanis klu tidur smp ke tghari..
Nnt xde org yag NAK...!!!
Hakhaaahaha..

So sem break only for 1 week..
Kedekut tol klmu nie nk kasi ktorg cuti...
Hampeh... :@

So now..
Im not so in mood...
So many things happen...
So many problems...
And I just feel sooo goin fade up wit all this..
Enough is enough...
Dun create a problems to me...
Just take care of urself.. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, October 29, 2011

malam-malam ku..


Hmmm..
Wht should I said now..
It comes again..
About..?? Hmm I dunno..
I just heard someone told me.. :-)

Dan mlm2 aku sblm tidur ape yg aku akn buat..???

Thinnking on those who telling me...
Bout me..
Bout Him...!!!
It suck u noe...

Aku tahu aku xptut FIKIR kan pasal nie..
Tp klu la bole aku lupekan aku dah buat...
Tp xbole... Susahh..!!!

So this monday gonna be my Midterm..
And im not sure im ready or not.. Even I got the question already..
But this sem damn much difficult and got 5 tough subjects that I hv to cover it.. Subhanallah..

Mudah-mudahan aku dpt lupekan seketika perkare ITU dan aku dpt fokus more on my EXAM this week.. Insyaallah..

P/s. Im goin leave this kl this morning.. God bye KL, Hello Melaka...!!!!

One more thing.. U just need to be yourself and wait until the TIME is come for US ..!!

lots of LOVE..

Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, October 25, 2011

sgtsgt ketara...!!


Nak tahu ape yg ketare sgt..??
Cmnie cite nye... :-)

2 3 hari yg lepas, aku tukar DP Fb..
So tuk yg 2 3 arinie gmbr dp aku tu yg aku pakai tudung wane oren kan..
Ade la makhluk allah nie, rase nye kawan satu skola tp xpenah lak nak tegur2 kat skola or kat fb nie..
But then once I chnge my dp into gmbar yg myb bg dorg 'CANTIK' tu, terus berHai-hai pulak.. Ber SAYA AWAK pulak..
WTF men..!!! Mcm siot je..

Itu sorg.. Nie yg org kedua pulak..
Dah lame da die add, xde la knl.. Ntah dr mane jmpe...
Tp baru skrg nak chat, baru skrg nak I U la bagai.. Pergh.. Nyampah siot...

And for the last person, I know him.. Ktorg penah keje same.. Tp for a few weeks..
And yesterday he told me that aku dah berubah..
Then im asking him back.. 'ape yg dah berubah nye.. Same je gmbr dp aku tu..'
Then HE aswering back.. ''Kau CANTIK''...
OK.. What supposed I said to him..
Aku just ckp biase je.. Xde makne nye dah berubah kot...

So that is it...
I just change my dp yg nmpk lain ckit, then suddenly, they came out dengan kate2 manis dorg... Huh.. Sengal...

So what im thinking now is,
A men will diffinatly looking something that Beautiful in his eyes..
Dorg hanya tahu keCANTIKan wanita tapi bukan budi pekerti seorang wanita itu..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, October 16, 2011

FYI...!!!


Just read one of my friend post...
And she was officially TAKEN bye Him..
What should i say..??
Ofcose im happy for her..
She is my best ever frend..
And once i know she's taken by someone, im just feel so Glade, Happy and Excited...

Sooo,
When is goin to be my TURN..???
Esok...??
Lusa...??
Minggu nie...??
Bulan nie..??
OR
TAHUN nie...??????

For now,
Im just feel SAD and TERKILAN...!!

SAD bcose this LOVE feeling keep come in my minds.. And its Suck ok...!!!

TERKILAN sbb aku rase org yg suke aku die just nk main2 dgn perasaan aku.. He never shown his Love to me.. !!!

So... What should i do now..??
To feel HAPPY or the SADness coz yaa im deserve for it... :'(

Dicision is in ur hand dear..
Think carefully.. ;-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, October 14, 2011

why why why


Why lately nie,
Aku asyik post something mengenai LOVE...???
I dunno why...

Tetibe tgk balik blog post, hmmm why im posting about LOVE???
Ad kene mengene dgn aku kee???
Yekee...

Nak kate IM IN LOVE...???
Xde pulak org yg NAK KAN aku...

Nak kate aku dah jadi SOMEONE punya girlfriend,
Xde pulak org datang MERISIK aku...

Nak kate aku nie MANGSA CINTA??
xde lak aku nie PERNAH BERCINTA...!!!!!

So.. Why im posting bout LOVE lately nie..??
Tgh memikir jup... :p

Hmm entah laa...
Xtao la kenape...
Mungkin sbb org sekeliling aku sedang Bercinta kot...
Kene tempias ckit... Haha :p

Bye... Dear.. Muahhh
Published with Blogger-droid v1.7.4

suke atau saje

yes...
i wanna asking u something...
something about us...
something bout our relation...

xde la relation sgt kan... :p
ok it sound like this...

i heard someone told me that u LIKE me...
and u always teasing me that im YOURS...

BUT deep in my heart said that,
NO..!! u are NOT..!!!

for me u just more to 'just kidding' or  'teasing' me...!!!
am i rite..??

and i can feel that u are not THRULY WANT me..!!!!

if u think that way dear,
u can just 'playing' those word ~syg or blablaaaa~
coz i never been LOVE u..!!!

if u honest wit me,
SHOW ME ~~ your love!!!
TELL ME ~~ your love!!!

ONCE u love me, i'll LOVE u TWICE!!!!

terima dgn hati ikhlas

             read this...

''Ku hembus nasihat ini kpdmu hai remaja tanda sayangku tidak terhingga. Bagi para gadis yg belum berpunya, andalah pilihan-pilihan Allah utk masih mekar terpelihara sehingga tiba pula giliran anda mendpt seruan, yakinlah.''
 
''Jgn risau jika masih belum berpunya kerana mungkin Allah ingin beri ketenangan dulu buat anda untuk terus melangkah menggapai cita-cita. Usah peningkan kepala. Dia menguji anda sedikit masa lg.''

Terbace ayat nie kat wall kawan fb...
then once i read this, hmmmmm
dapat rase kann 'something...'
cume ayat tu sungguh bermakna...
dan ia khas di tujukan kat WANITA yg belum berteman lagi...
dan ayat tu amat bermakna...dan berharga...!!


Wednesday, October 12, 2011

TQ Cikgu


Hey bloggersss...
I just wanna share about my story that happen tonight..
It was about my teacher when im in primary school..
And he teach me on darjah 5 around 8 years ago..
Oh my god.. 8 years.. ?????
Its a longg time ago ok..
And now Im just knew it the exactly time...
Gilee laarr.. Cam xpecayee...

Luckily im adding my teacher once i saw his FB at my others teacher..

Mule2 mcm xnak add..
Sbb segun kann..
But bile di fikir kan balik,
WHY not...???
He was my TEACHER what...!!!
And im as his student nak kan perhubungan yg dulu antara seorang cikgu and pelajar nya terjalin..
And im damn miss time skola rendah dulu kot...
Xkan di lupekan...

And cikgu yg aku ckp kan nie sbnr cmnie cite nye...
Dah lame dah aku add cikgu aku nie...
Then just bertegur biase je laa...
Memandangkan aku dah bgtao sape aku kat die dulu,
Die still xigt jgk..
Kate nye ramai sgt pelajar die..hahaa

But then semalam die mesag kat fb..
Die tny khabar..
And im totaly shock sbb die chat dgn aku kot..
Xpenah die buat and dah brape lame menghilang tetibe muncul...
Tak sangka sgt bebss..
Yg cikgu aku tu mcm dulu jgk..
Baik peramah sporting...
Haishh nsib baik dah kawin...
And u know what, his daughter sgt comel.. Hehee.. I likee..

So im just appreciate what his done now..
Xsemua cikgu yg dah lame xjmpe, die still ok cm dulu..yg masih keep in touch dgn pelajar nye...
And aku rase bangga skrg sbb aku xrase dgn kawan2 aku yg same class dulu akan add or cikgu akn msg somethig to them..
Mesti kurang.. Ntah2 doorg nie pon dah lupe cikgu Sains dorg tu.. Hahaaa...
Biar je laaaaa...
Asl kan aku xlupe pada org yg pernah berade di sekeliling aku...samada cikgu atao KAWAN...!!!

Am i rite dear... ;-)
So thats it for now..
Thanks for read dear...
Lot of lovee.. <3


Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, October 10, 2011

tidak pernah ku alami



Yess
Im never feel like what im feel rite now..
I dunno what my feeling talk about...
I just CAN'T thru this rite now..

Honestly,
I NEVER been thru this in my life...
And i dunno what im supposed to do when this thing happen to me..

Before this,
im just a listener to those who story about thier Love..
And all my friends have been thru this Love feeling...
But then when it comes to me,
Im just totaly blank..
Dunno what to do...??
Dunno is it true this things happen to me..??
'TERKESIMA' jup....!!!!
Hahahaaaa....

But i dun think now is the right time.. :-(

Btw,

Dear.. Just wait the RIGHT TIME... im promise <3

Published with Blogger-droid v1.7.4

love MasQuaread


Yeah....
Im in love with masquaread mask...
Its nice what...
I do have one ok..
See the picture dear...
Its nice rite... ;-)
And i bought it only for RM 5...
Its damn cheaper than i saw the same pattern in KLCC... Seee jimat x.. Hehe

Last 3 weeks ago at my faculty got a dinner for all the hospitality student..
Unfortunatly it RM50 and i know it a week before..
Damnn..
How come...
Have to buy a dress..
A nice shoes..
Hallo ofcose la kene beli tu sume..
Its a PROM night ok..

Sedihhhh...

HUHUHUUU
Xdapat pegi...
Mmg nak sgtsgt pegi dinner tu..
Dah la xde TEMAN...
RUGI betol...

Hopefully my last year at college can get that amazing night... Wahhh... Hahaha

LOVE <3
Published with Blogger-droid v1.7.4

Realiti


Berlari di rumput yang hijau
Mencari suatu ketenangan
Hari-hari perkara yang ku duga
Pastinya nanti diriku terluka.....

Aku masih di sini
Menunggu saat akhir
Kau dan aku begini
Mencari satu erti...

Biar hari berlalu,
Ku nanti masa itu....
Published with Blogger-droid v1.7.4

friend of mine

Dengar and fahami okey...!!



nice rite...
sanagtsangat mendalammlirik lagu tu...

actually it was my friend Cassy yg post this song to my wall fb yesterday...
once aku dgr and fahami lirik tu, ohh damn~~
its was so meaningful!!!!

and for those my friends out there,
please hear the song and fahami lagu tu...!!!!

and aku nk tuju kan lagu nie speacial for my LOVE friends :

 Bella
Fie
Didiee
Cassy
Intan
Nashuha
Beela
Fara
Along
Sherly
Shariel
Shamiel
Zouyah
Bainun


and non-listed friends, this song for u..!!!

I LOVE U

speachelesss

Hahaa... Yes im 'speachelesss' now...
Heard my friend story about her relationship just make me smile...!!

I wonder what her feel now as she has a new title.. Hahaa

So currently my 3 friends already been TAKEN by someone.. And another 3, one of them was me, just waiting for the Prince Charming... Opss not P Charming sgt laa... It could be MR RIGHT myb..!!! Hahaha...

Ya thats true...
Im just waiting for the mr right to purpose me..

''Huh.. Masz oi.. Jangan kau berangan la oi...
Sudah-sudah ler... Jgn merepek.. Xde org nak pon...'' hahaha... Its true... Huhuuu

So that it..
Thanks dear for thde day.. <3
Published with Blogger-droid v1.7.4

BULAN :)

SUBHANAALLAH...
itu yg bole aku kate kan skrg...
aku sgt terkejut melihat bulan sebegitu..

ia terjadi beberape minit yg lepas...
dan aku sempat mengambil gmbr bulan tersebut...


*taken by myself..

see the bulan...
sangat-sangat cantik kebesaran ALLAH nie...
terasa hati sangat takut bile melihat ia menerangi malam nie...
Subhanaallah... sungguh besar keajaiban ALLAH..!!
ALHAMDULILLAH

Sunday, October 9, 2011

love love loveeee

yes... 3 words..
I LOVE THEM...
mereka nie kawan kolej saya...
hari-hari ktorg berjumpa...
gelak tawa,
suka duka,
sedih menagis,
semua kite lalui bersama...

if xdapat jumpe diorg,
rase mcm kehilangan..
rasa mcm sunyi..
tapi nasib baik
FB, TWITTER, SKYPE
yg jadi perantaraan antara kami semua...


*our webcame moments




*credit to @Nabilah Rahman for the picture




*never forget my friends*

***************************************************

Ya Allah,
saya sayang mereka..
KAU janganlah ambil salah sorg nie dr aku ya allah..
mereka pelengkap aku ya allah..
tanpa mereka mungkin aku xkenal erti persahabatan..

AMIN

Sunday, October 2, 2011

sembunyi kan diri.. ;-)

Yes...
My title seems suites to me nwy.. Hahaa

Its been like a year i hvent post any updatess..
I dunno why im so lazy..
But seriusly just agrrrhhh.. Malas nyeee...

Then now..
So many things i want to updates now..
Bout me.. Bout you.. Bout my friendss.. And a lot more laa.. Haiyaaa... ;-)

So thats it for know..
I'll updates more later on.. Okey darlingss..
Have a sweet day..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, September 10, 2011

nothing...

Dunno why im posting thiss...
It could be nothing for u guys..!!!
But...
For me...
I do care...!!!


Sooo.. Just read or leaveeee it... ;-)


Sbnr nye xde la ad ape sgt ponn...
Wat gempak je kat korg tu.. Hahaha
:-P *sory yer*

Just ingin meluahkan je..
Nak dekat tiga minggu dah nie..
Die balik raya dan xbalik2 kl nie lg..
Hmmm

Yela.. Ini je la kot mase die tuk
spend time more with his family in sabah..
Kan jauh.. :-)
And myb this weekend die balik..

Im waiting u.. :-D

Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, September 5, 2011

dari hati..

I dunno why i want to post this..
Tp 2 3 ari ni asyik terfikir kan sesuatu..
Sesuatu yg xpasti..
Pangkal hujung nya....

Susah bile nak bercakap psl hati niee..
Nie berkaitan dgn perasaan..
Kite xtao ape die rase pada kitee..
And kite pon xtao betol ke x perasaan tu wujud...

Kita tidak dapat nak menduga apa yg DIA berikan pada kita..

And now.. Bile kawan usik mengusik, die yg muncul.. I dunno why they make him as the Subject...
To me his only my friend..
I treat him like my brother coz he is older than me..
And im just knew him for a few month..
And seriusly,, aku xbole kalu org usik2 dgn sorg lelaki,
sbb aku akn terus terigat wajah si dia...
Hmmmm xmao.... :( i have to forget him..
His only my friend.. Forever..

Tapi kadang2 aku terpikir,
Org yang aku ingin sangat berkenalan,
langsung xpandang aku mcm x wujud..
Tapi knape org yang kurang perwatakan nya seperti xkacak or somethg,
Dorg ley layan aku mcm kawan dorg..
Dorg bole terima aku..
Tapi knpe bukan mereka yg aku suke..

Sometimes aku rase yg aku patut bersyukur sbb still ada lagi seseorg yg bole trime aku and bole jadikan aku nie kawan dorg..
Tapi org yg terima aku tu adalah kawan aku..
And i cant.. Biar je la kami BERKAWAN.. :-)

Now, aku still menunggu si dia walaupon dah hampir 2 tahun.. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, September 4, 2011

Quick update..for today..

just want to say that im already know how to wearing a false eyelashesss... 
Bkn nk menunjuk2 or show off..
Tp just nk berkongsi dgn korg je..
Actually dah lame dah teringin nk pakai bulu mate palsu..
Cume xtao care yg betol..
And xtao glu ape yg sesuai...
And takut jgk klu dah pakai tetibe tertanggal sndr..
Kan dah malu tu.. Hahha

So today, dlm sejarah..
Aku dah reti pakai dah...
Xsusah mane pon..
And xtertanggal pon tao... Hahah
Best nye..
Terase berat jee mate.. Hahaa..

 * simple false eyelashes *



P/s like what im said, aku pkai bnde nie bkn nk show off ke ape.. Ini cume sebagai perhiasan tambahan.. And im lovee it.. So gurlss.. Hurry up.. Make a different... :)


Till then..
Bye and take care gurlss...

Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, August 30, 2011

Syawal datang kembali

Heep heep hooray...!!! :-)

Akhirnya syawal kembali dan ramadhan telah pergi untuk tahun ini... ;-) hopefully next ramadhan would be better than this year.. Amin..

And bile sebut pasal syawal sudah semestinya kita akan bercerita psl hari raya, kuih raya, duit raya :-P, baju raya and everything about raya..

Dan setiap tahun bile menjelang hari raya pelbagai persiapan akan di buat.. Semuanya nak cantik semuanya nak baru.. And sudah berapa tahun yg lepas rumah aku xde perubahan..and alhamdulillah this year ade sedikit rezeki mak abah, ade la sedikit penambahan... ;-)

Tahun nie dan sepanjang tahun bile tibe nye raya, kami sekeluarga akan beraya di singapore.. Kampung abah.. And now, raya eve this year, we already in spore.. Before this, after sembahyang raya baru kami gerak dr KL..tp skrg terasa nk balik awl.... :-) tapi aku dapat rasekan yang raya tahun nie xde sgt meriah manee pon.. Aku xrase mcm excited nk raya.. I dunno why, perasaan tu tetibe dtg.. :-( myb sbb kakak pon xbalik tu yg rase lain kot.. Huhuu.. And org singapore pon xramai yg ade.. Dorg kerje, ad yg still sekolah xde cuti.. Hmmm... Dah berkurangan dah feeling tu.. :-( sedih sedih...

Its ok la.. Atleast aku dapat merasai syawal tahun ini..

And im now damn much miss my gurlss..
Fie,bella,didie,intan,kc... Nk beraye dgn dorg.. :-D

So thats it from now..
Good nite..
And Selamat Hari Raya Aidilfitri to all the blogger.. Maaf zahir batin.. ;-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, August 23, 2011

final exam...!!!

*den tengah poning tu hah*

ohh goshhh...
my 1st paper final exam is about another 11 hours to go..
now is 4 am... then my paper on 4 pm..
what could i said is i might be nervous rite now...
i dunno why i am too afraid on this semester...
but insyaallah.. i'll try my best.. oppss not try but i'll DO MY BEST on my UFS 211 final exam...

so here is the date..


TUESDAY   15:30 - 17: 30
UFS 211 ACADEMIC READING & WRITING

THURSDAY   08:00 - 10:00
TDH 202  FRONT OFFICE OPERATION

FRIDAY   08:00 - 10:00
TDH 212  BEVERAGE OPERATION


 mmg ad 3 je paper... tapi disebabkan 3 paper je lah,
lagi bertambah presure nye...
nk dapat kan pointer amat tipis klu x buat all out..

and for Front Office operation..  perghhh lagi laahhh...
takut + nervous + gementar + cuak = grrrrrr...

mudah-mudahan everything would be find..
insyaallah aku akan buat yang terbaik untuk mendapat pointer yang bagus..

p/s  kawan-kawan, please doa kan aku tuk final exam aku kali nie...
doa-doa korg amat bermakna bg aku..
thanks again...

and for my groups.. good luck in our final exam.. DO OUR BEST!!


Thursday, August 11, 2011

FO... our last day..

Terasa sedih lak bile fikir yg class Front Office arinie merupakan class terakhir kami bersama our ting tong lecturer, Sir Izwan Hadi...

Kami xjangka kann yg arinie merupakan our last day... Sehingga kan sir sndr ckp.. After die kasi tips tuk final exam nnt...

Hmmm we gonna miss him damn much laa... Skrg pulak rase sedih sbb tao kami dah xkan 1 class dgn die.. Padahal lecturer nie lah yang paling banyak wat student tension dgn perangai diee... Dah la die nie jenis xPUNCTUAL... Die sndr ngaku.. Dan its true mehh.. Paling lmbat msuk class smp kami tgu hampir2 1 jam pon penahh laa... Sengal kann...

Dan lecturer FO kami nie jgk la yg SERING tny soklann nie once die masuk ke class...
'WHAT HAVE YOU LEARN SO FAR'
tu soklan feveret die la nk dikatekann..
Tp soklan tu jgk laa wat kami semua GERUN....
dan stiap kali soklan tu nk kluar kami akn ckp..
' DIA DAH MULE DAHH'....
Dan ape lg.. Kami mule wat2 bace notes la.. Hahah

Tp penah suatu hari..,
Aku terasa meluat sgt dgn sir...
Time ad diskusion about our assignment interview FOM Hotel..
Time tu aku nak tny.. And im in serius mood.. Time tu dah xde mase nk gelak2 gurau2...
Tapi yang wat aku panas sbb die nie duk dpn aku gurau2 gelak2.. Hangin doee... Pastu xdgr ape aku ckp... Dah la time tu bengang dgn hotel die ley lak take easy je... Mmg x r... Pastu dlm minggu tu, aku benci nk dgr name or tgk die.. Masuk class aku wat donno je kot.. Name MALEK gelaran kami kasi tu pon wat aku meluat... Huh.. Sengal...
Tapi tu dah lps.. Skrg nie, alhamdulillah everything ok.. Back to normal.. :-)

Dan hari demi hari, kami makin selesa dgn sir.. Kami terasa seperti die KAWAN kami..yang very open-minded and sporting...
Sir pon jenis xkisah punyer org..
Kami GELAK BERGURAU same2....
That will never we can forget the memory..

Terasa RINDU lak nnt dgn sir nye gelagat dlm class..
Nnt dah xdpt nk bahan2 fie lg...
Haiyaa.. Nape cepat sgt mase berlalu...
Im not ready yet..
Bukan xready dgn pemergian die.., tapi
Xready tu FINAL EXAM nnt.. Ohh goshh...
Takutt....help mee..

Class dah abis nie merupakan titik perjuangan kami tuk menghadapi FINAL EXAM on 23, 25 & 26... Hohohoooo....



Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, August 7, 2011

ramadhan datang kembali : part 2

bulan yang aku tunggu-tunggu selame ini...
ini kerana aku dapat berpuase..
dan alhamdulillah skrg dah masuk seminggu aku puase... :)

dan perkara paling aku suka jugak adalah ~~~~~
aku dapat pegi TERAWIH...
insyaallah aku akan tunaikan sehingga akhir ramadhan... hopefully.. :)


cume skrg nie, aku harap aku akan tunaikan kewajipan yang wajib aku sbgai hambaNYA
dengan sempurna... aku perlukan bimbingan dari MU YA ALLAH..

dan aku bersyukur aku dapat tengok lelaki yang selame hampir 2 tahun di sini,
pegi tunaikan solat terawih same-same...
tp xtao la smp abis ke x rakaat die tu.. haha...
itu terpulang pada die...
aku cume bersyukur yang die dekat pada ALLAH...
aku harap aku juga mahu begitu...

aku bersyukur yang aku dapat lihat die lagi...
biar lah die xtahu sekalipun..
yang penting aku tahu dan KAU juga tahu YA Allah...
biar lah aku simpan kenangan nie..
sehingga AKU TUTUP MATA... :)


KAU BERILAH AKU PETUNJUK YA ALLAH..

ramadhan datang kembali

bulan yang penuh rahmat...
bulan yang penuh keberkatan...

TETAPI..

bulan ini jgk,
terdapat pelbagai rintangan dan dugaan
yang KAU berikan pada ku....

aku redha dengan ape yang terjadi...

sekarang nie... aku cume boleh berharap yang persahabatan kite masih KUKUH...
aku xmintak sume ini berlaku sekarang...
kau jgk yang mengubah keadaan menjadi tengang....
kau jugak yang telah mengubah permikiran kawan-kawan kau...
dengan perbuatan dan tingkah laku kau...
AKU CUME NAK KAU YANG DULU...bkn SEKARANG..!!!

kalau kau nak tahu,
setiap butir kata-kata kau mmg penuh bermakna dan penuh dengan KETAJAMANN...
disebabkan kepandaian kau,
kami semua terpakse berdiam diri...
walaupun pedih terime nyerr...
bukan aku sorg je yang merasakan kepedihan kata-kata kau,
tetapi... ramai kawan-kawan kite jugak...

aku xsuke bende nie berlaku...
aku harap je yang kau akan berubah...
ini demi kebaikan kite semua.. kita sebagai kawan kau...
tapi xtahu lah kalu kau rase yang kami nie semua BUKAN KAWAN kau...
sbb kau kan jenis SENANG LUPE kawan-kawan KAU..!!!

1 je aku nak dr kau... aku nak kau yang mule-mule sem 1 aku kenal... itu sahaje...

Tuesday, August 2, 2011

busy week..

Im currently tooo much busy..
Thatss why rase mlss sgt nk update blogg... Hmmm..nsib baik bole gune hp je tuk update.. :-)
Yesss im busy with all thiss...
homework, asignment, test, interview report, choral speaking, mslah kawan lg and last but not least, FINAL EXAM another 1 month... Ohhhhh

Dan skrg nie dah masuk bulan ramadhan...
Nk kate kurang kerja rase2 belambak jeee... Bile nk abiss xtao laa...

FYI, this thursday my group will be present a Chorus Speaking.. Huhhhh...!!! Berdebar2...
Dgn keadaan tgh puase lg..
But kami xjadi kan ia sbgai penghalang untuk berlatih..tp kami akan lakukan yg terbaikk... Insyaallah...

Ohh yaa..
Nak crite ckit je psl kat HI-TEA HILTON hari tu...
To summarize, that time im too happy.. Not bcoz of me, tp ia mgenai perbualan topic kami sepanjang d hilton.. Hahhaa
And kami dpt rase kan yg sir yg kami kenal dlm class berbeza sangat2 dgn perwatakan die during at the hi-tea....
So terlepas jgk la perasaan tension tuu sumee... Hahhaa...

Last but not least.. Im wanna talk about our group asignment bout making research and interview at the 4 5 star regards on front office operation...
Nak di kate kann, asignment nie mmg tercabar jgk la... U noe bcoz of what..??
Ad yg di halau..
Ad yg di maki..
Ad yg kene wat bodo jeeeee...
Dann mcm2 laaa...
Dan nk di ikut kann, rase2 hampir 10 buah hotel xlayan kami dan xbg respondd... Huh...!!!
Ad yg kami dpt hotel kat maluri nie, sir pulak reject.. Tension siott...
Last2 dpt jgk Hotel Boleavard kat mid valley tu... Nasib baik ad org yg tolong.. Klu x... Xtao la nk ckp cmneee...

Dan die sebabkan asgnment nie jgk lahh, salah sorg drpd kami yg 6org nie, sangat2 menunjukkan very ANNOYING laaa perangai die...
Ya we all know that she wants the best dan nk jd pelajar cemerlang...kami pon nak jgk mcm tu.. Tp cara die tu wat kan kawan2 die sume TERASA dan SEDAR akan perangai dan perubahan die tuu...
Dan suke sgt nk mengarah2 org lain wat nie wat tu.. Abiss ko wat pe...
Tu laaa..jangan terlalu EXCITED..then ini PADAH nyee....

Dahh la... Enough... Kami kawan kau.. Kau xperlu wat begitu.. Kami tahu kau pandai.. Tp satu je aku mintx,, tolong igt KAMI SEMUA KAWAN KAU...klu ko igt kami kawan kau, myb kau xkan wat cmnie dgn kawan kau... Im begging u if u dont want everyone leaving you... Ok dear... :-)

Thats it...
Enough for today...
Selamat berPUASA kawan2 ku... :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, July 19, 2011

no title

this post goin to be a short entry..
u know what im going to say..

here it is....


hari ahad yg lepas, aku balik kampung melaka..

just balik skjup duk lepak2..

with family mak long je..

and my cousin..

and her daughter, her name FA..

time nak balik tgh kemas2 barang and aku tgh nak pakai tudung,

and u know what she said to me......

she said,

.

.

.

.

.

.

.


kak masz CANTIK sgt

tapi xde BOYFRIEND..!!!!!!!



ape korang rase...!!!

when the girl only 10 years old dah ckp cmtu kat kau...


and my reaction just smile smile and smile..

but xkisah la..

die dah kate aku cantik kann...

terharu la ckit

walaupon pedih kate2 bdk tu....


what im going to wearr...!!

Guyss... Please DO help me..!!!
What im going to wear on this weekendssss...
Ok actually this saturday, *insyaallah*, we are goin to hotel Hilton.. Sound Grand isn'it..??
Ok the story cmnie yer..
Rmember that my older post about we helping our lecturer that asking us to join for the klmu shooting with tv3...??
Ok thats it.. Kami dah tolong.. And never expect that sir akan belanje kami.. Or myb just blanje mkn kat cafe klmu je kann..
But then, last two weeks, sir asking us, weather kite semua seramai 15 org nie, free x 23 july nie...??? We just say yess...!!!
Then baru la he told that he would taking us to Hotel Hilton... OMG.. Xsangka.. Terkejut.. Sbb slme nie, kami xberape suke sgt sir nie.. But we are damn much not expecting all thiss...
Sir kate if xde pape halangan, ianya JADI..!!!
So all my members dah ckp2 about -
*nnt kite nk pkai bju ape*pkai kasut ape*nk cntik2 ke****** huhhh..!!!!!!!!
But me, im not sure weather im goin or not.. Ye la.. Sume da plan bju dresss cantik2.. But aku nie... Xtao nk pakai ape tao... In my wardrobe, xde lgsung yg sesuaii... Unless the baju kurung/kebaye...!!! Dorg pkain dresss g hilton, but me, wearing like Perempuan Melayu Terakhir la sgt kan kann... Huhuu..
Masalah tol la...
Fikir nie smp kesudah xhabiss...
Wat pening pale jee...


Ok thats it..
Thaks reader...!!!
Love u damn muchh..
Published with Blogger-droid v1.7.2

Friday, July 15, 2011

my choral speaking groupss.. !!!!

Yupss.. This sem in our subjek Academic Reading n Writing, we are going to present a Choral Speaking..
Mcm seronok bunyi nyerr.. Dan mmg btol that we are having fun doin this assaigment together...
Dan yg mbuat kan lg seronok adalah bersama budak-budak yg TING-TONG mcm aku jgk niee... Hahaha
Kan kan... itu baru seronok dapat bekerjesama... Hehhe
Setiap dtang class mst kami akan ade kan sesi photoshott.. Hah kan best tu... Hahha
Nak tgk x gmbr2 kami.. Ad kat atass tu yerr.. Tu la kami... Haha..

Have fun Honey...
Enjoy to see our action ok...
Heehee
Published with Blogger-droid v1.7.2

Tuesday, June 28, 2011

a day with TV3

Last week, crew tv3 datang kolej...
Agak2 korg, ape je dorg wat ann...
Ofcouse la nk mempromosi kan klmu...
So dorg datang untuk wat shoot iklan tv3... :-P

At first our group endah xendah je psl shooting nie...
Sbb ad dgr sir dah pilih beberape minah 'vogue' nie tuk shoot nnt..
But actually when we all msuk class sir izwan, for front ofice subject, die mintak tolong kat kami nie meramaikan lg shoot iklan tu...
Mule2 mcm xnak.. Tp bile fkir2 kan..
'bile lg nk msok kuar tv nie... Atleast ad la jgk pengalaman msuk tv wt shoot nie..'
Hahahahahah

Then memandang kan sir nie ok dgn ktorg, ktorg pon trime la pertolongan die tuk meramaikan lg shoot tu...
So nk dikate kan im already 2 times shoot tuk iklan klmu... First in sem 1 then second is now..
So u guysss,,
Please watching buletin utama at TV3..
Im not sure when iklan for hospitality nie akan kuar.. But u must to watch it..
Just watch me, no need to dgr2 ape iklan tu mbebel ok... Hahaha..

There are some photo during the shooting..



Nantikan ok...
Thanks..


Published with Blogger-droid v1.7.2

Tuesday, June 21, 2011

he 'back' !!!

After a week i've been finding and looking of him..but then today i've bumped and saw him..

Ohh im glade to seeeeee Him.... <3

++++++++++++++++++++++++++++

P/s : where have u been Friend! Nape smp skrg kau masih mendiam...?? Or probably you already FORGET me...!!!!!! Im waiting for ur answer....!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Monday, June 20, 2011

My Great Monday

Hahaaa...
Today was so damn happy coz i bought a new bag... A bag for going to college and it can be for jalan-jalan... It was a new edition and im aim this bag since i saw it on axis... But that time i still haven't got my pocket money from my brother.. He give me when im in singapore.. But i thought i wanna buy it before.. So im just sabar je tgu blik kl baru beli...Hmmmmm

So now,i already buy it.. U wanna know how much i spent this bag... The actual price was RM55 but the sales girl,she give me discount for RM40.... Hmmmm... Nak xnak kene jgk beli.. Coz another customer saw me pengang2 this bag and she said if i dun want the bag she will grab it... Ohh no.. Then terus g bayar... Haha

But, the things that im seriusly not satisfy is i saw this bag in another shop and they sell for only 30Bucksss... Mmg gilee la annn... 30 ringgit je tu.... Rase nk MENJERIT je...!!!!

So i already got the bag..so forget the price.. I'm gonna buy another pattern once i got my part time salary... Heheee..

Another things that im happy is im also bought a new baju raye at first lady... Xpenah2 beli baju kat citu but td just going to usha2 n survey the baju raye... Msok2 je dah berkenan dgn satu jubah nie... Nk kate jubah tu xle.. But it is a full dress with a beautiful design.. But that time im just bring money for buy the bag only.. Xde extra money.. Then g fitting room.. Bile pakai pehhhwww CANTIK bangat seyhhh... Then cik ina, my neighbour, she gave me 50buckss, die kate gune dulu..nnt2 byr.. Coz takut baju nie nnt dah xde lak... Sbb time tu pon tgal ckit je... So i buy the dress for only 49buckss.. Its cheaper rite... Im luve it... :-)

So thats it from now...
My daily activity...
Enjoy reading dear...
Soryy if have grammar or spelling mistake... Im trying toooo...

See u dear..
Misshhh u a lot lahh...
Take caree..!!!
Published with Blogger-droid v1.7.1

ooowww

Entry nie just nk tulis simple2 je...
Saya rindu nk 'TENGOK n USHA' awak...
Bile awak nk balik...
Igt kan awk dah xde kat cnie...
Tp bru td sy bkk fb awak, dan nmpk awak dgn die bergmbar...cantikk sgt.. Mesti dah lme xjmpe kan.. Soo thats why la u balik kmpung eak... :-)

Happy for both of u...
Kekalkan hubungan korg yer...
Sweet to see ur picturess wit ur beloved...
I wish I can have toooo.... :-P

So..cpt2 balik...
Jgn trus duk sane sudahh.. Hehe

Lots of love :-D
Published with Blogger-droid v1.7.1

Friday, June 17, 2011

saw HIM..

Dah lame giler xnmpk kelibat si dia... Hmmm
Dah xtao sama ade die wujud atau x lagi kat cinie... Sbb dah lame xnmpk motor baru die... Xnmpk btg idung die langsung kot... Tp bulan2 lps ad la jgk nmpk die..tp skrg dgn cuti break n keje lg, langsung xnmpk kelibat L nie... Hmmm kat fb pon aku perasaan dah lame xonline.. Cume beberpa kali je... Mane die pegi.. Die balik kmpung ke... Atao die dah xduk cnie..?????? Hmmm byk giler pertanya aku nk tny tp xtao nk tny kat sape...

Dan td aku nmpk kelibat pelanduk dua serupe si L nie kat kolej... Just sekilass pandang... Aku berselisihh dgn die je... Hmmmmm...

What should I do..????
Do nothing...!!! Like alwaysss.. Perhatikan dr jauhh je... :'(

P/s miss the time I saww u...
Published with Blogger-droid v1.7.0

You Are Fired...!!!!

Yes...
Now im jobless... Pengangur terhormat... And im full time student diploma... :p :)

So many things yg aku alami time aku keje kat matta nie... Walaupun tempoh keje aku hanya 3 minggu je... 3 weeks like a 3 years for me...

First time keje, gilerr cuakk kot..
Terase mcm ''hmm btol ke aku nk keje kat opis nie.. Xde pengalaman lgsung kot'' ... Tu yg aku rase kann...
Tp td n for ur infomation, aku terase mcm sedih and ter'emo' ckit.. Air mate aku jatuhh.. Nsib baik aku than.. Xde la dorg nmpk... Tp mmg rse sedihh gilerr kot.. Sbb aku x expect yg aku dah xya dtg la minggu dpn... Dan x expect n xtao yg hari nie will be my last day... Aku tao time aku dah langkah kluar kaki aku selangkahh dan kakak bgtao yg mmg btol arinie last day aku... Time tu aku btol2 kat dpn pintu...dan terasa sgt TERKEJUTT...!!! Patut la kwn pejabat aku c bobby nie, wat muke lain mcm je.. Mcm ad xkene time die pndang aku time aku kat dpn pintu kluar... Dann die kate ''zura, bye-bye''... Aku pon say la bye-bye jgk ann... Hmmm no wonder la kann... Then die bgtao die xsmpai ati nk bgtao smp la kakak aku sndr yg bgtao...

SEDIH.. SEDIH.. Giler wehhh... Dah lme aku xrase sedihh mcm nie...

Xsempat jgk nak say BYE-BYE kat yg lain.. Sperti kak zarina,kak ila,wan n bobby... Rindu la kat korg nnt... Nnt da xdpt jmpe dahhh... Nsib baik td lg 1jam nk balik tu, ad jgk lepak2 borak2 dgn dorg... Xtao lak tu yg terakhir... Ohhhhh nooo...

So last but not least... Thanks for those yg amik aku keje and jadi kwn aku sementara kat matta.. Im appreciate so muchh... Kalu di izan kan allah kte berjumpa lg... Ok... :-)

Lot of love
<3
Published with Blogger-droid v1.7.0

Wednesday, June 8, 2011

me'lupe'kan si die..

Bukan senang nk melupekan seseorang yg kite igin di kenali sejak sekian lame nyer... Susah pyah, penat lelah kite slame nie untuk mencari dan menganali identiti si dia tapi skrg xkan nk terus melupakan begitu je kan.. Susah untuk aku terus lupekan...!!!

Tapi sekarang nie aku cube jgk untuk LUPEKAN dia...

Memandangkan jadual aku belajar dah byk berubah dr sem 1 aritu.. Klu sem 1 aritu nk dikate kan setiap hari bertembung.. Tp tak lg skrg... Jadual sem 4 dah berlainan dan jge aku skrg dah bekerja wat sementara waktu nie... Time keje langsung xterfikir psl die.. Mcm die xwujud pon dlm hati aku...

Mcm skrg nie pon.. Dah lame aku xjumpe and xnmpak die.. Rase lainn mcm lak..

Tapi smp bile hati bole menipu kan...

Lambat laun terbongkar jgk perasaan tu....

Published with Blogger-droid v1.7.0

Monday, June 6, 2011

kursus Courtesy.....

Hahaha..
Pg td ad kursus courtesy..
Kakak letak name aku sorg2..
Tp kakak lambat lg wt kursus tu..
So aku sorg2 yg under ofice MATTA...

Bile aku msok je, Mr Chan dah dpt kenal aku,sbb aritu kakak introduce me as her sister..
So die still igt sape aku..

Ok nk di pendekk kan cerite, sume peserta kursus tu,sume ad baground sndr.. I mean dorg sume org besar yg ad jwtan dlm company dorg sndr...BUT me...!!!! Im ONLY A PART TIME STAFF FOR ONLY 2 WEEKS...!!!! ape korg agak bile dlm meeting room tu hanya aku sorg yg TERKEBIL2, BUDAK LG YG XTAO ,MENAHU PSL TOURISM TU SUME....

Hanya aku je yg dapat rase dan hanya ALLAH yg tahu mcm mane PERASAAN aku dan HATI aku...!!!!

Ape lg, aku pon belah r time coffee break kul 10:30 tu.. Aku xsanggup.. Kene present kene speaking tp TANPA TEMAN dlm tu... Cmne... Korg agk2..??? Hahaha

Xpe la.. Aku rase aku xrugi pape pon.. Next time aku ley gak amik kursus nie kan... Hahahaaa

Ok.. Im done now... Tomorrow got to work dear.. Byee.. <3
Published with Blogger-droid v1.7.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...