Saturday, December 25, 2010

merry kristmas

just nk ucap kan merry kristmas untuk abg yg sy kenal nie... mule2 knl igt kan melayu... tgk muke mcm melayu r... but then die kristian...but sy xterase pon perbezaan agama bole mghalang sy berkawan dgn die... die baik... bole jadi teman sejati... die jge pendengar yg setia...sentiase ad beri kata semngat..!!
luv u my friend...merry kristmas to u.. god bless u..!!!

Saturday, December 18, 2010

where is he..!!!

'awak dah pergi ke'
yup..ayat tu telah bermain di bibir ku semenjak hari selasa lepas... die dah balik ke kampung ke... kenapa xnmpk die lg nie... kenapa die xbgtao nk balik kmpung.. patut la dah lame xnmpk die online...rupe-rupenye die dah balik kampung for 2 weeks.. his friends told me... hurmmm..
masz

Monday, December 13, 2010

malam yang hening


obviously smlm lepas balik dr jalan ako btol2 xde mood... dunno why... tp mmg hati ako xsedap ati... ad something yg xkene myb... ako rase giler2 badmood r...dah lame ako xbadmood mcm nie.. dan tah kenape smlm terjadi lak... tension siot...stress...sakit ati pon ade.... ako xtao knpe... then balik tu ako mandi smbil aku menangis kot... serius ako xtao knp...ako rse geram sgt2...rase nak menjerit sekuat ati....aarrrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... spoil my day btol r....

then everything not going well.. balik dr tesco trus duk dlm bilik...time tu dah kul 9mlm kot.. perut mmg tersangat la lapar....g klcc just minum air and mkn ckit kfc... but mlm tu mmg sgt lapar...tp langsung xde mood nak makan...mcm mls nak mkn...bile pndang nasi je rase nak muntah.... tp perut dah bunyi sbb lapar sgt kot.... then msok bilik trus baring...then trus tertido dalam tangisan...eeeemmmm.... pastu aku terjage dlm kul 11mlm tu... mate berdenyut2... bile tgk laptop tgh on aku trus bkk fb jup...just nk usha something...update status... then offline...trus msok tdo balik...dan sblom nak tdo tu fikiran ako terggu giler kot... mcm2 ako fikir... mcm2 bende ad dlm kpale otak ako nie....dah mcm org xbtol da...ako cube nak tdo jgk...kpale dah berdenyut2...mate dah sakit, bengkak...akhirnya tdo jgk ako...tp tuk seketika je kot...mimpi lak muncul...trus terjage...tgk jam bru kul 1pg... then time tu mcm terase takut sgt....mcm2 fkir... nak tdo tp xley jgk...tuk stgh jam berjage tah cmne tertido jgk aku.... then terbgun dah kul 7 lebih... nsib baik....dapat gak aku tidur lena....

dan pagi tu...kurang ckit moody aku... tp still xberckap dgn sape2 pon....eeemmmm...
sungguh xmnyeronok kan apabila diri terase moody...tp ako xtao knp ia terjadi....
i'll be ok... u dun have to wory my frends....

thank u my friends...

first of all nk say thank u kat saya nyer kawan nie... shuha and jay... tq sbb follow masz g pikom fair ahad tu.... best giler kot g situ...and for the first time kite keluar bertiga kan... honestly masz mmg suke kite kluar bertiga...mmg fun r kluar dgn korang.... :)

kat pikom fair tu, mcm2 ade... g situ smbil cuci mate skali kot...hhahahaaaa...ala maklum la..ramai model2 yg hot-hot ok... hahahaa...astagfirullaalazim bak kate jay... hahahaa..suke la die tu dpt cuci mate...hahhaa... :)

pastu lepas round2 kat citu ktorg g mkn...tp terpakse bungkus je r kfc tu...rmai giler org kot... then ktorg makan kat taman..bole la...tu je yang ado... hehee.... pastu dah xtao nk wat ape lg..ktorg just amik gmbr..tu je r...then lepak2.... pastu msok kat suria klcc jln2 kat ctu... then msok galery seni... yg ad pamerkan lukisan2 profesional....memandangkan shuha and jay nie org berseni, ako pon follow je r dorg tu tgk pameran seni tu... :)

ikutkan hati xnk balik uma awal...terase berat sgt hati nie nak balik uma..xtao nape...aku nk lagi jln2 smp petang.. tp sbb shuha nye uma jauh so kene r blik awl...xpe r...next time hangout lg k... bkn ape...dah lme xhangout smp ptg2 nie.... hehee
so..nie ad gmbr2 tuk sntapan anda...hehee..have fun... :)

untuk jay and shuha... masz tao korg mst fikir knpe dgn masz kan time nak balik tu.. xde r..masz xde pape.... masz pon xtao npe tetibe je jd cmtu... masz pon sbnr nye xsuke jd cmtu...tp xtao knp jd cmtu....sory buat korg rasau...korg xde salah ape pon... thanks sbb follow masz g fair tu... ujung taun nie kite kluar lg k... kite enjoy habis2 k...
thousand of thanks
to jay and shuha
masz

Saturday, December 11, 2010

feel it

setiap kali jumpa dengan mu
hatiku berdebar-debar...
aku dapat merasakan sesuatu...
sesuatu yang datang dari hati...
tapi kenapa ia datang...
kenapa aku dapat merasakan kehangat dirimu...
thousand of wondering
masz

awak...

awak... awak jgn lah pergi... saya belum dpt kesempatan tuk mgenali awak lg tau... saya xnk ia berulang tuk kali kedua... saya nk kenal dgn awak sgt2... awak jgn lah berpindah ke tempat lain... bg saya peluang ini... saya tao awak dah ada di depan mata saya... tapi saya xtao macam mane nk mulakan... awak org lain punya... tp saya nak berkawan lebih rapat dengan awak... saya pun xtao kenapa saya nak sgt tao pasal awak... klu mcm nie lah derita nye, saya mmg dah xingin ingat kan awak lagi.. tp saya xbole...saya xterdaya tuk lupakan awak... paham la saya...


thousand of hope
masz

kini ku muncul kembali...

wah.. lame nye xupdate blog nie...kesian kat my blog..dah lame xbkk kan... hehe.... bukan ape nye... lepas je raye aritu terase tersangat la sibuk busy dgn kerja asgment yg sgt byk time tu... pastu nk dekat dgn midterm lg... tu yg pening mcm mls nk update blog nie... busy2 pon saya tetap online fb setiap hari.... hehhee... fb dah mcm hidup saya yg kedua....mcm2 ad kat fb... everything saya akan share kat fb... sume ltak kat status...so evrything was there...

saya tao yang bukan ramai mane pon yang dtg mengusha blog saya nie...tp pada sape yang sudi melawat nye tu,, ohh tq so much dear...

saya cuma nk awk sume tao yang blog saya nie juge salah satu cara untuk saya menceritakan mengenai saya..dan salah satu cara dan tempat untuk saya meluahkan isi hati saya...xsume perkara saya bole luahkan dgn berdepan dgn manusia...so ni je lah caranye selain tulis kat dairi...

so now... mane nak mule yer... byk sgt perkara terjadi dlm 3 4 bulan xupdate blog nie... :)
xpe la...yg lepas tu xya la igt kan kembali... so lets begin in my next post... :)


thousand of love
masz

Saturday, September 11, 2010

1 SYAWAL....

yeah...1Syawal sudah....hepyyy nyer....pejamcelik2 dah sbulan pose dan berlalu sudah bulan ramadhan....tahun nie aku nak dikatekan full sembahyang terawih aw...tp terpakse mencutikan diri selama 7hari r...tp xpe....yang penting aku g trawih...dpt juge kenalan baru....

so pagi syawal siap2 pkai baju baru dan g sembahyang raye...time imam bace kutbah raye mcm tersentuh ckit la....ye r...lagi2 1syawal....mcm2 perasaan timbul...prasaan sedih,, takot,, menyesal,, rindu,, gumbire...mcm2 lg la....biarlah aku je yang rase perasaan nie....

so lps balik sembahyang,,makan jup...pastu mengadjust rumah untuk sesi bergambar....i luv this moment....walaupon kakak xde...so kami berlima je...

then pas amik gmbr,,sesi minta ampun dr mak abah dan abg2...dan mase nie juge ditunggu2 oleh aku....nak tao knpe....ape lg....duit raye...!!!! i like.....hehehehe

walaupun hanya ckit je sampul nyer,,,,tetapi...dalam sampul tu...

pehhhh BERBALOI-BALOI.....hehehehhehe

malam raye...!!!

nak tau mlm raye ape yg aku buat.... ikut perancangan aku mak dan abah akan ke jln tar tuk shopping ckit2 lg....tp abh xlarat...abh sakit perot...so aku dgn mak je yg g jln tar....soo abh xikut kite tukar perancangn dengan bertujuan g jln tar hanya nk mmbuat inai di tangan ku.....hehehehhee...dapat gak akhirnye....sbb aritu cari brother yg slalu buat inai dgn die tp xjumpe...igt kan xdpt buat tp cari punye cari jumpe gak..tp bkn that brother r...nie pompuan india...benti jup tgk die buat inai kat tgn org...tgk2 mcm ok je...mcm cntik je....soo aku pon join skali r buat....dah la time tu sesak giler org an....mlm raye pon giler sesak..sangop tggu tao semate2 nak buat inai....

so nie inai yang aku sruh die buat....

pelik an...nie bertukar kepade purple....but nice lorh...suke.....hehehehe
dan bile dah cuci ianya sgt pekat....sukesukesuke....!!!

dan aku pon ade beli handbag lagi....hehehehe...lupe nak amik gmbr bag r...tp xpe...raye nnt melaram r dgn bag baru...hehehe

...bye...

rindu same dorg...!!!





eemmmm aku sgt rindu la same kamu...!!! dah lame xjumpe....dah bape bulan dah....so kali nie kite jumpe bergumbire abis....bercerite...dah lame xjumpe soooo byk la crite yg nk diceritakan....psl blaja...psl family..psl kekasih hati....ahakz.....sengal je....masalah dorg xabis2 lg... smbil tu shopping ckit utk raye nie...beli bag tgn(clutch) kat ts...dan selebih nyer kite bergambar....seronok nyer....!!!! :)

yeah...camera baru...


lately nie mcm mls nak update...
otak mcm blur jup....hehehee
fkir psl raye...fkir psl die...fkir psl family....
tension je.....
tp skrg dah ade mood utk update...
sooooo tggu my story ok.... :)

back to the story....akhirnya dpt gak beli camera baru.... sgtsgtsgt suke....so ari slase tu twins ajak kluar trus beli skali camera...lgpon dorg nie expert psl camera2 nie....tu yg beli time dorg ade tu...nak tggu abah teman kan mmg xtao bile la kan....so abh kasi 700 untuk bajet camera....dan harge camera aku tu berjumlah rm699....baki hnya tggl seringgit....mmg bijak belanje toll kan...heheheheh.... so this is my camera....pink gitu....walaupon dikritik oleh abg aku knp beli pink....aku buat dunno je...hahahahahahha

Wednesday, September 1, 2010

^_^

aku rase nak jumpe ssorg la....
ssorg yang aku teramat sangat rindu....
dan dia juga telah menguriskan hati aku...
ye...aku nak jumpe sgt kau....

walaupon hakikat nye kite dah xsehaluan...
kite dah xbermesra seperti dulu...
dan kau dah xanggap aku sbg BFF ko lg dah...
aku tetap nak jumpe kau...

setiap detik..setiap waktu..setiap saat..
aku terbayang kan kau...
aku rindu kan kau...
walaupon sebenarnya merindui kau adalah satu perkara yang menyakitkan aku...

hanya disebabkan salah faham
kite terpaksa berjauhan begini...
aku redha dan aku berserah pada-NYA..
mungkin ade hikmah disebalik nya....

dan aku berharap... dibulan mulia ini...
ALLAH ketemukan aku dengan kawan aku yang sekian lame berpisah ini pada hari raya pertama di masjid pandan indah...mungkin aku akan berada di sane untuk sembahyang raye... dan insyaallah kalu ditentukan ALLAH..aku nk berjumpe die....aku harap yang die pun ade juge di sane.... AMIN.....

Wednesday, August 25, 2010

tiada tempat mengadu....

selama nie boleh dikatekan aku ade member yang sudi nak mendengar masalah and luahan hati aku...ape2 pon kite tetap kongsi masalah...

tapi sekarang....
aku dapat rase kan kelainan dari die...
aku rase lain sgt kalu aku nak bercerita kat die...
rase mcm die nie org asing yang baru aku kenal...
yang macam xtao ape2...

selama nie die lah tempat mengadu aku...
dan sekarang die dah ader teman baru teman special,
die dah xamik tao lagsung pasal aku...
message pon kadang2...call...emmm bile perlu je...
huurrmmmmm...........

so sekarang...
aku xtao nak luahkan kat siapa...
kawan baru aku pon ader...
cume aku xnak bercerite dgn org yang xtao ujung pangkal crite nyer...
xkan nak cerite dari mule....
so ko yang ader nie,
bkn nyer time msalah je aku nak berkongsi...
tapi time kegembiraan aku pon aku nak kau lah orang pertama yang tao...
tapi xpe la...aku tao kau busy...aku paham...nvr mind...!!

so jadi nyer
selain blog aku nie menjadi tempat mengadu,
dairi pon dah penuh dengan segale luahan...
asyik bertukar je dairi....
yela klu selame nie aku bole kongsi dengan manusia tapi
sekarang aku kene berkongsi dengan bende yang xbernyawa...
so saaaaaddd!!!!...

aku rase mcm nak nangis....!!!

tapi aku xtao ape yg aku nk nagis kan..
terase hati nie sedih sgt3 bile terfikir kan si dia...
bile la bnde nie nk berakhir kan...
nie dah nak raye...!!
tapi xde ape prubahan pon...
lame aku tggu...tapi...


2mggu lagi die nak blik kmpung dah...
aku rase mcm dah xkan and xdapat la nk jumpe die lagi...
die nak pegi jauh dah...

pagi tadi terserempak dengan die...
aku dah rase nie lah mase nyer untuk aku tegur die...
tapi....nasib xmenyebelahi aku...
hanya terpandang sebentar .... mate bertentang mate.....
dan die berlalu pergi...
meninggalkan aku dengan seribu kekesalan....
"oh no.... nape jadi cmnie..."


aku geram...geram...geram...geram pada diri aku...!!!
sakit hati...dan akhirnya sekarang
AKU MENANGIS.... KESEORANG..!!!

Tuesday, August 17, 2010

tao pon kau takut..!!!

hahhaaa....aku nk tulis cite nie pon dah gelak dulu bile teringat kejadian pagi td... ok2...crite die mcm nie.... pagi td ader class kul 9pg....dan hari nie juge hari sepatut nyer hantar asignment bi...but the dateline is esk....so ader la beberape member class aku nie dah siap tapi die xdpt nk print out sbb ade mslh katenyer... so die nak anta esk la kan...pastu lecture mengamuk....yang pelik nyer die kate esk dateline...so sempat la klu nk anta esk an...asl lak die tetibe nk mgamuk kat budak tu.... budak tu pon ape lagi...tersentap pstu mcm frust sbb xdpt anta asignment tu hari nie....pastu dak tu menangis dalam 2 3 minit tu.... die bgun trus bla...myb igt kan die just g toilet ke ape an...tp dah 15 minit tu ktorg sume pelik....die bla tp xbwk brg die...beg die still ader....so lecture pon pelik...mcm gelabah pon ade...die kate kenape bdk nie pegi...pstu die suruh 2 org pegi cari bdk tu...10 minit kemudian yg blik hanya lah bdk 2 org tu....tp bdk yg bla tu xjumpe...xtao kemane die pegi...lecture dah nmpk muke cuak dah an...sbb die lah bdk pompuan tu nangis n bla.....keadaan semakin tegang...lecture xkan mule class klau budak tu xmsok class...lecture sruh lg 2 org g cari bdk tu... malang nye dorg pon xjumpe bdk nie.... ktorg smbil tu call die...ringing tapi die off kan...die xnk jwb...lecture call pon xnk agkat... adehhh.... pening lak aku tgk keadaan skrg...kelam kabut.... so after half an hour class terpakse start jgk....biar je la bdk tu lecture kate....so hmpir sejum die kluar akhirnya kembali juge.... die dgn muke slambe msok class....lecture tny mane die pegi die kate die dok surau... (nie mst nk tenang kan hati..yela tgh pose an....) akhirnya......keadaan kembali rede and berjalan seperti biase...


kesimpulan cite di atas.... tu la lecture aku yg sengal....dah die marah2 bdk tu tao pulak ko takut bile bdk tu bla xmsok class....ke hulu ke hilir pegang fon call bdk tu...emm mmg x r bdk tu nk jwb an...skit ati kot...org ckap baik2 die bole lak nak marah2....senggugut ke ape... sengal je... so ktorg dalam class hanya lah perhatikan tingkah laku lecture yg kelam kelibut..!!!! hahahahahahahah

Monday, August 16, 2010

pesanan dari aku..!!!

kepada sahabat-sahabat aku...
korang jage lah pasangan korang sebaik-baik yang mungkin...
kau jangan lah menghancuri hati mereka yang selama nie percaya pada kau...
kau jangan lah mendua kan hati mereka semate-mate untuk kepentingan peribadi sendiri...
kau sayangi lah mereka seadanya...
kau buat lah yang terbaik untuk diri kau dan juga pasangan kau...
aku sebagai kawan hanya mengingini yang terbaik dari kawan aku...
kalau kau bahagia,,kau juge turut buat aku bahagia....

(kate2 nie luahan dr hati aku...xde kene mgena yang hidup mahupun sudah tiada..ini cume secara tibe2 aku tulis...tiada niat disebaliknye...)

love
masz

Wednesday, August 11, 2010

senang hati...!!! (bersyukur)

ape yg bole aku ckp skrg ialah aku rase bersyukur...
btol kwn aku ckp...
lelaki nie pemalu nk bertegur sapa dulu...
so for the past 2 3 days ago,
aku dpt rase kan kelainan bile berjumpe die...
die ok je...
bole senyum dan
membalas ape yg aku tny...
walaupun bukan lame aku bercakap dgn die...
tp satu saat dengan die amat bermakne bagi aku....
tu pun dah cukup buat hati ku lega dan bersyukur...
ALHAMDULILLAH..!!!

xde keje...cari keje....

ye....nie untuk org yg mcm kami yang xde keje ..cari keje.....
abis class pc com td lepak jup kat class tu...
dak lain pon dah bla..
so tggl kami barempat....dan juge lecture...hehhhehehe
ape lg...keje yg ktorg buat adalah amik gmbr....heheheheheh
mmg xde keje tol...
heheheheeee




ni saya...saya "bekerja sbgai front desk officer di hotel" (lg 3taon)...

cehhh....berpoyo sekejup....heheheee....tp kantoi lecture sruh bla dah...

nsib baik sempat snap...heheheeee

oh jambatan...!!!

setiap kali aku ke class, aku akan melalui sebuah jambatan yang melengkung...

jambatan nie berada di jalan raja laut... kalau korg tengok sendiri or naik sendiri jambatan tu..korg akan merasai betapa penat-lelah-semput-mencungap-dan segala macam rase r...
becinta tol nk naik jambatan tu(wlaopon aku xpenah bcinta)heheeheh...
lagi kan pulak skrg dah msok bulan puase.... lagi r....double2 die nyer penat tao...sabo je la...huuhuu...

so ni gmbr yg aku amik td....
jambatan yg aku xsuke...!!!!!!!

Monday, August 2, 2010

from fb

Temukan Arti Cinta dari Namamu
Dear Maszura, berikut ini adalah Arti Cinta dari Namamu:

M :Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya.
A :Selalu beremosi.
S :Pandai memujuk pasangan.
Z :Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta.
U :Romantik, Pengasih dan Penyayang.
R :Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
A :Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai
mule2 tgk application nie kat ida nyer fb...so mcm nak try...so aku try r... dan tu hasil nyer...
dan bile dah kuar result nyer....mcm btol je...
mmg btol...aku klu nk org tu aku akan giler2 berusaha supaye aku dpt tao info org tu...
ye aku slalu emo...nak kate pndai pujuk psgan tu xtao la sbb aku xde psgan..tp pndai jgk r pjuk kwan2 klu ader mslah...heee..romantik ke aku...hahahaa....pengasih n pnyayang tu myb la...hiiii.. sentiasa ingin didampingi oleh pasangan???emmm sume psngan nk yg mcm tu kan...so no comment..heee..ha yg last nie mmg kene giler dgn diri aku...seriusly aku asyik2 memendam prasaan je dgn org yg aku suke...mane xnyer...cinta xdibalas...mmg r pendam sorg2...huuuuu... ah tp aku xkisah...asl kan aku bahagia n xkacau org.....!!!! heeeee
love
masz

Sunday, August 1, 2010

:) :) :)

aku xley nak nafikan yang aku rase bersyukur sgt3 coz aku dpt jgak spend time chatting dgn die dlm dua hari yg lepas...aku sgt3 gumbira and sgt3 bersyukur... aku igt die dah lupe kat aku... tp padahal nyer he still remember at me...dan die sgt3 xkisah chatting dgn aku...THANKS A LOT..!!!
dan saye nak berterima kasih kat awk coz sudi mendengar masalah sy...dan sudi berborak dgn sy sehingga lewat pagi ...dan juga sudi berkongsi sedikit sbyk kehidupan awk...sy akan jdikan ia sbgai kenangan terindah dan xakan dilupakan....
p/s: sy harap xlame lg kiter ley kuar bersma and lepak2....!!!!
love
masz

Tuesday, July 27, 2010

die dah xde ke..!!!

"Mengapa kita berjumpa
Namun akhirnya terpisah"
just baru lepas tgk citer ISABELLA kat astro...
tah tibe2 lirik lagu isabella kat atas nie meyentuh prasaan pulak...
tak tao kenape..tapi mmg masok dalam hati tol r...
myb ader bersangkut paut dgn ape yang aku rase kot...
ape yang aku tao skrg nie aku mmg dah lame xnmpk kelibat si A nie...
bole dikatekan dalam 2 3 mggu yg lepas.... kawan die je yang aku nmpk...
nak tny kawan die yg rapat tu...tp segun la pulak...
die nie dah xde ke...!!! die dah pindah dari situ ke...!!!
tapi kenape lak die nak pegi dari ctu...
ader yang xkene ke..!!!
so td jumpe dgn CP...
CP kate die pon dah lame xnmpk kelibat si A tu...
selalu nye CP nmpk die dgn kwan die tu...
pastu die kate die nak tanya kat kwan A tu...
nk tny mane die pegi...selalu nyer mcm belangkas...berdua-duaan je slalu...
so aku harap dpt info dari CP a.s.a.p...
aku harap jugak yang die still ader kat ctu....
aku baru je nak bermule berkawan dengan die...
tapi tetibe lak aku xnmpk kelibat die...
sungguh mengecewakan..!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
love
masz

!!!!!

pagi tadi aku nmpk die...
aku cube jugak utk dekat dgn die...
aku cube jugak utk bertegur dgn die...
tapi xsempat..!!!!!
frustrated tol r...
kecewa doe...
aku igt bole r pagi tadi bertegur
and
say HAI kat die...
tapi......
eeeeemmmmmmm.....
myb next day i will try...
aku kene jugak cube..
kalu x, smpai bile2 pon aku xdpat bkawan dgn die...
love
masz

tidak kusangka...


nie cerite terjadi pagi td...nak on the way g class....aku baru je trun dari lrt sultan ismail...pstu kat ctu ader jalan raya yg bertentangan dgn tmpt org jalan kaki...ako pon tadi jalan r kat citu...tah kenape ader mamat sorang nie...die nga menunggang motosikal...byk kete and moto r an...dan die dgn sengal g usha aku lame2 mmg xlepas r pandangan die tu...tapi masalah nye die nga atas moto yg berjalan dan sgt sesak...dalam hati aku ckap

"nie kalu la depan die tu ader kete buat break mergency kompem die xsmpat break and kompem giler die akan melambong...."

ish ish ish....pelik tol r...ape yg die pandang sgt kat aku tadi smp berpusing kepale die tu...hurm....ade yg xkene ke kat aku pgi td...or aku pkai baju kurung tu cantek sgt ke...!!!! heeeeee....sengal je....jangan r cmtu skali klu nmpk org cntek an....jage r jgk diri tu...kang xpsl2 xcident...mmg cari pasal... heeeee

love
masz

Monday, July 26, 2010

susah nye!!!

camne eak nak cite...
eeemmm xtao r nak ckap camne...
tp still rase lain macam je...

ok..lets start...

kenape aku xbole nak lupekan kau ye...
kanape kau still ader dalam fikiran aku ye...
setelah sekian lame aku mencube tapi tetap jugak xbole nak hilang kan kau dari fikiran aku..

kenape...!!!!!!
kenape...!!!!!!
kenape...!!!!!!

padahal kau xpeduli pon tentang aku...
so kenape kau still dalam fikiran aku ye...
bile aku nmpak kau aku dah xtentu arah...
aku pon pelik....pelik bin ajaib....
knpe aku rse mcm tu ye....
bile la bnde nie nak pegi dan hilang dari kepale fikiran aku...

aku penat..!!!
aku fadeup..!!!

so...
pegi je kalau aku nie mmg xlayak dah tuk jadi kawan kau...
supaye aku xbuang mase fikir pasal kau dah...
bcoz u are nothing...!!!!!!!

love
masz

Saturday, July 24, 2010

dun leave me...!!

yup...
please dun leave me alone...
aku xbole hidup tanpe mu wahai STREAMYX ku ini...
jgn lah kau menghilang STREAMYX...
aku xbole tidur tanpa mu...
aku xbole meneruskan kerja harian ku tanpu mu...
kesimpulannye...
aku xsuke klu intenet problem...
bole mati klu xdpt onlne...
onlne dah jadi sebahagian dari hidup aku...
so....please dun leave me..!!!
love
masz

Thursday, July 22, 2010

:) :) :)

eemmm nothing to say actually
tapi rase mcm nak cite something
tapi nak cite ape eak...

okay aku cite pasal bdak laki tu...
eemmm dalam mggu nie aku terserempak dgn die 2 kali...
but you know what...
die wat dunno je kot....
bile die pandang aku, aku nmpk muke selamba die yang tepape tah...
eeeeee...xsuke nye...
bajet ensem r tu....
hakk tui....ensem ke....!!!
heeeee...
tapi tu lah...menyakitkan hati lak bile nmpk die dgn muke mcm tu...
baik xya trserempak daaa....
sakit ati je...
atleast bagi la response ckit ke...nie tak...buat muke seposen yang berkarat tu...
eemmm mmg xlalu r aku nak tgk....
ai sabar je la....

p/s: bile bnde nie nak berakhir...aku nak tegur pon segun...aku kan pompuan...kwn aku kate, just tegur je...kite bkn nak ape pon dr die...just nak kawan kan...so...eemmm...susah la...xpe r...biar lah ALLAH yang menentukan pertemuan kami, kerana DIA yang MAHA MENGETAHUI...AMIN...INSYAALLAH...

FOR THE REST OF MY LIFE maher zain



lagu nie kawan aku bainun yang suruh dengar...
die kate sangat best...
so aku pon dengar lah...
ya allah, mmg best...
setiap kate2 lagu tu amat bermakna...
korung dengar lah jugak...
mst korung suke jgk...

Tuesday, July 20, 2010

lucky number


yeah....
my lucky number

thanks pada siape yang melawat aku nyer blog dari dulu hingga skrg walaupon xsgt update blog nie...hari nie sudah mencecah 12345 pelawat yang sudi menyinggah blog aku...

thanks...

please come again...!!!

heheeee....

Monday, July 19, 2010

die menghilang

dah lame la aku xnmpak DIA....
xde r lame mane tp dlm 3 4 days ago...
mane die pegi eak...
ader something yang xkene ke...
aku xnmpk die onlne pon...
dan ader satu hari tu aku nmpk die onlne trus aku chat dgn die...
tp cara die borak dgn aku tu aku rse mcm bkan die yang aku borak slme nie..
die xpenah pgil aku dgn kau aku...
tp hari tu die gune pgilan aku..
slalu die bahasa kan diri die sbg saya...
dan tetibe lak die gune aku dan pgil aku beb...sungguh pelik...
so aku dpt rse kan org lain yg onlne not him...
aku trus xsmbug lg chat aku dgn die...
biar lah...!!!
so mane DIA...!!!
xkan sangat2 busy kot...
hope die xde pape r...
aku akan tggu
DIA....

kesengalan yang melanda...

ye... pabila kesengalan melanda pada diri ku nie, mule lah aku membuat perkara yang sengal...
seprti mengambil gmbr...hehehe... (skema je ayat)

hari tu kat library klmu buat homework ckit...abis homework dah xtao nak wat pape...time tu pon xrmai org an...ape lg...mari mule kan projek kite...heheheee.....nak tao ape 'projek' yg kite buat....--->


so nie lah antara orang-orang yang dah terkena virus sengal...nie lah jadi nye terlebih aksi la pulak...heeee....
and talk about VIRUS... u know what..pendrive..laptop.. and ter latest nye hp aku pon kene VIRUS jugak...mmg aku xley trime doe...mule2 pendrve dah kene virus tu aku rse mcm dah xpecaye...btol ke pndrve aku kene virus..semua document penting dah hilang...dan paling aku kesali sekali ialah gambar2 kesayangan aku..gmbr2 lame2 yang ader cerite di sebaliknye pon dah xde...gmbr tu sume ader kenangan indah tao...dari aku kecik lg gmbr2 tu ader...smp skrg aku still simpan..but now... everything is GONE.... aku still xley trime..!!!!
and terlatest nyer story about virus nie...hp yg aku syang nie pon dah kene virus jgk wei.. smlm r aku nak tranfer gmbr dr hp ke laptop aku nie...aku cocok r usb hp nie...hnya brape second je pstu aku cbut blik sbb laptop xley bkk file hp aku...so aku xtao lak akan terkene jgk...oh god... malam tu dah nak tdo aku belek r hp aku..tgk kat file folder sume nyer KOSONG....OMG.... aku dah rse semacam da...otak aku mcm dah xberfungsi je bile tao hp aku pon kene virus...ish menangis kot....dah la gmbr byk...beribu ader kot...dgn lagu lagi....ishhhh....aku xley trime.... sape la yang bawak bala virus nie kat aku...AKU TAK BOLE TERIMA YANG SEBAHAGIAN DARI HIDUP AKU DAH TAK ADER....SEMUA TU KENANGAN AKU...TAPI SUME NYE DAH HILANG.... TOLONG KASI BALIK KAT AKU BOLE TAK...!!!!!!!

love
masz

Friday, July 9, 2010

pc com assignment

best giler wat pc com nyer assignment...class pc com slme 3jam...so puan kasi sample utk buat assignment tu..then kite just follow je the instruction...kene taip buat article,buat table,buat chart and many more...sgt penat but actually sgt interesting buat tu... assignment nie kene buat cantek2...kene letak gmbr...pastu bole gune kaler-kaler.....buat ikut kreativiti kite r...tu yg interesting tu...heheheee....so assgnmt tu dah siap pon...tp lom print out lg...and rabu dah kene hantar...hopefully sgt2 yg bole dpt full marks...insyaallah...heheeee...daaaaaa :)
love
masz

working on my first assignment

oh god...sgt susahhh oww my first assignment... first2 dapat dah memening kan kepale..nie kalu next assgnmnt macam mane la nnt susah nye....firstly assgnmt nie dr subjek malaysian studies...and assgnmt nie bertajuk:
EDUCATIONAL DEVELOPMENT AND REFORMATION IN MALAYSIA :
PAST AND PRESENT
mule-mule dapat OMG...tajuk ape nie...mcm mane nak cari nie...giler r...susah nye...xkan r.. aku dgn member pon pening pale fkir psl bnde nie...mcm mane nak cri..xtao doe...mcm otak dah blur jup bile tgk tajuk cmtu...TIDAKKK....SUSAHHH NYER......
so smlm bncg2 ckit,akhir nye dpt la kate putus psl tajuk nie yg sebenarnye... actually bile dah btol2 faham tajuk tu, senang je nak cari...xde r susah sgt pon..huhuuuu...cume tu lah...terkejut bile nmpk tjuk camtu....heheeee....
so now, aku dah mulekan operasi pencarian bahan untuk assgnmnt aku...dateline lg 2mggu...dan utk presentation lg 3mggu...hopefully dpt siap kan ontime.....
bye2....
daaa...
will continue...
love
masz

Friday, July 2, 2010

hang out...

yeay....hari ni seronok sgt...sronok coz dpt jmpe aishah yg dah lame xg jmpe die...heheeee... sbnar nye nie perjumpaan yg xdrancang...lpas jmpe member utk discuss asgnment yg hmpir habis dlm kul 2 tu, bai tetibe msg yg ajak kluar g jmpe aishah skrg kat klcc....!!!ako pon...hah...sekarang...biar btoll...mcm mls lak nk g...tp dsbb kan aishah nye pasal ako pon hurm ikut jgk r dorg tu...aishah dgn kwn kerja die da tggu kat ampang park..ako pon siap2 kul 5 baru smp kat ampg park tu..huh memnat kan...!!! hihihi..

ako ngn bai trus ke pizza hut..and xsgka lak aishah ley blanje mkn besar kt ctu...hehee...seramai 7 org mkn bersama....hehee best...borak2....have fun sgt... ktorg lepak kat ctu smp kul 7 kot...hahhaaaa....giler xpnh ako lepak lame giler...hehee... then nak balik dah tu sempat snap few picture dgn aisha...!!!



















then after that ako ngn bai meneruskan perjalanan ke pasar malam p.indah dengan kekasih hatinye shamiel...!!! mcm xcaye lak kuar malam dgn member nie...hehee...slme nie mane penah..huhuuu...so pusing2 kul 9 balik....
so that it for now...bye...have fun ok...see ya...
love
masz

Wednesday, June 30, 2010

cube utk mendalaminya..

KADANG-KADANG KITA TERLUPA KITA PERNAH GEMBIRA BERSAMA DIA,
KADANG-KADANG KITA TERLEKA YANG DIA SELALU BUAT KITA TERTAWA,
KADANG-KADANG KITA TERSENYUM KERANA DIA PERNAH BUAT KITA BAHAGIA,
ADAKALANYA KITA MENANGIS KERANA TELATANYA MEMBUAT KITA MERINDUINYA
ORANG ITU ADALAH ORANG YANG PERNAH BERKONGSI SUKA & DUKA BERSAMA KITA
LUAH KAN LAH KATA-KATA NIE KEPADA SESIAPA YANG MEMBUAT ANDA TIDAK
PERNAH LUPA AKAN KEHADIRANNYA..
DAN UNTUK KAWAN-KAWAN AKU YANG AKU SAYANG SELAMA NIE,
SENYUMLAH KERANA SELAMA PERKENALAN KITA,
AKU TAK PERNAH TERLINTAS UNTUK MELUPAKAN KAWAN AKU YANG SELAMA NIE PERNAH BUAT AKU BAHAGIA
DAN
KORANG TAK AKAN AKU LUPEKAN..!!!

kad rapidpass pelajar

yeay...!! aku dah buat dah kad rapidpass tu...heheeee.....nnt senang ckit nak g mane2 pon ley...kad tu bole acces kat lrt,putra n monoril...hehee best nye.... kad tu xley kite kasi gmbr... dorg yg amik kan gmbr kite...time nak anta borang tu la trus dorg amik gmbr kite... so rase cuak lak bile nak g amik kad tu td...ye r...tkut muke kite kat kad tu xbape elok...i mean xcantek la...huhuuuuu...pastu kad tu kan akan digunakan utk sekian lame nye...xkan nak biar kan xcntek je an...heheheeeee.....

so lepas class td trus g amik kat psr seni...then bile dpt kad tu..OMG...!! Klakar nye muke aku..heheeee...tp mcm sweet je...kwn aku ckp r..heheee..nak tgk x rupe ako cmne...klu cntek tu trime kasih ye krn puji..tapi klu x tu just diam2 je k...heheeee



thats it for now...
gtg..
bye...

Tuesday, June 29, 2010

ingin ku kata kan....!!!

aku ada kenal beberape dak lelaki nie... first time aku jumpe and nmpk dorg aku dpt rase kan something... so hati aku rase yg aku nak berkawan dengan dorg...ntah kenapa aku nak sgt berkawan dgn dorg....dorg tu xde r special sgt smp aku nak sgt bkwn dgn dorg...cume tah tetibe hati aku kate aku nak berkawan dgn dorg....and aku rase TAK SALAH kan klu kite menambah kan kenalan kite walaupun die lelaki kan....so aku just berusaha untuk merapat kan diri aku dgn dorg...hari ke hari aku jumpe dorg...dan hari ke hari aku jugak still cube mendekat kan diri aku dgn dorg....tapi tah kenape semakin aku nak dekat dgn dorg, semakin jauh lak dorg menjauhi aku...aku dapat rase kan lain macam...ASAL YE..??? hurmm... dan kadang2 terlintas jgak kat fikiran aku yang aku nie xcukup baik ke untuk die...dan macam mane dorg tao aku nie xbaik padahal kenal aku pon blom lg an...so...aku rase aku nie mcm dah TAK LAYAK untuk berkawan dgn dorg lak...myb dgn keadaan aku nie thats why dorg xsuke ako kot.... :( :( :( .... susah nyer...nak berkawan pon susah...bukan nye aku nak jadikan ko pak sanggup....hurrmmmm...

so 2 3 mggu lpas aku ader gak terserempak dorg nie...otw nak g class pagi... yang pasti aku xde la nak bertegur dorg dulu...just bile terpandang tu ako ade lah senyum ckit....tapi dorg mcm siot je SOMBONG GILER....ish aku pon xpham r kenapa dorg nie sombong sgt dgn aku....ape yang aku dah buat an...pelik giler kot....!!!

AKU NAK KAWAN DENGAN KAU JE LA...!!!!!
TU PON XBOLE KE...!!! :( :(

tgk macam minggu lepas r...aku xprasan yg dorg kat blakang aku....bile aku toleh je ke kanan nmpk dorg ade jalan kat sebelah aku...ish bapak terkejut....nak tegur segun...tapi muke dorg pon bole tahan gak wat dunno je an...ape salah nye tegur aku nie...atau berpaling je ke muke tu kat aku....xsalah an...just for 2 3 minits tegur aku kan bole...just tny r ape yg patut ke...!!!! tu pon xkan aku nak ajar....huhuhuuuuu...

so untuk hari yang akan datang xtao la mcm mne lak jdi nye...adakah dorg still wat dunno je dgn aku...atau patut ke aku lupe kan je hajat aku tuk berkawan dgn dorg....hhuuuuurrmmmmm...aku ku fikir kan...!!!

but at the same time aku akan trus berusaha utk dekat kan diri dgn dorg lg...yela kan pepatah slalu berkata kalau kite nak ape yg kite nak,kite harus berusaha bersungguh...so...tgk je la ape akan jadi ye...!!!

thats it for now...
bye..

love
masz

Monday, June 21, 2010

tudung selendang..!!!

nie gara-gara si midi yang telah menghadiah kan aku selendang r nie...so terpakse la pakai jgak...xkan nak biar terperuk je an...kene r cube untuk sesuaikan muke aku yang bulat nie dgn memakai selendang tu...and semalam aku ad try2 pkai selendang tu...just main lilit je r...dan bile dah try pkai tu aku rse semacam lak...aku rse eh cntek lak aku pkai selendang nie...aku xpasti yang aku nie just perasan je cntek..tapi bile aku tanya mak aku and she said it looks fine dan cantek...bole la adik pakai g blaja...nnt bole beli lg slendang tu....tu mak aku ckp...and aku pon biar btol an....xkan la....bukan nmpk bulat ke....huhuuuu...pastu aku pun ape lagi masok bilik and snap a few pictures...sbnr nye nk tunjuk kt kwn aku and nak tny pendapat die ok ke aku pakai selendang tu...pstu aku mms dan dorg kate pon ok giler....eeemmmm...cmne nie eak...bole pecaye ke...hehehe...mcm takut je nak pkai selendang tu...huhuuu..

Sunday, June 20, 2010

thanks my dear friends...


yup... aku nak berterima kasih pada kawan aku nie....iaitu HAMIDI...sbb bagi hadiah beday aku...he still remember me..!!! walaupon dah 3bulan lpas beday aku...die tetap simpan hadiah nie...actually die nak jumpe aku sblom nie sbb nk kasi hadiah tu...tapi due2 busy an...so smp la skrg nie bru berkesempatan nak jumpe....so die kasi la...stiap kali msg die kate bile aku nk amik hadiah aku nie...aku bkn xnk..tapi xberkesempatan nk jumpe...sorry....huhuh...

so tadi aku ditemani oleh bai berjumpe dgn midi...ktorg plan just g TS je...tmpat pling dekat an...heheh....dan yg best sangat coz aku dah lame xjumpe dgn bai nie...smalm baru die blik dr kampong...sbb mggu dpn die dah msok baitumal(ipb) kt kmpong pndan tu je...so happy sgt dpt jumpe die...lepas rindu aku....heheh...
so kat TS just jln2 je....sempat jgak g tgk kat cinema ad cite ape an...tapi bkn main panjang giler org beratur nk beli tiket....adoooiiii...cmne nie...nie klu brtur jgk lbih kurang setengah jam nie tggu....so fkir3 xjd r...next week je r tgk wyg kat klcc....insyaallah...!!! hehehe....

pastu ktorg singgah jup makn kat KFC.....merase jgak aku ayam black paper nie...sedappppp..!! hehehee...lepas je makan ktorg smbung balik jln2....aku igt nak beli beg and kasut.....tapi xbeli pon...sbb banyak sgt choice...tu yang aku pening tu nak beli mane satu...alih2 xbeli pape pon....sengal je..!!! huhuhuuu...
so dah penat jln2...balik..!!! time nak balik tu r midi kasi aku hadiah beday aku...hehehhe...suke nye....!!!! jgn jeles ye...hehehe...nak tao ape die kasi....die kasi aku tudung selendang warne turqoise...giler r...aku dah la xbole pkai selendang coz muke aku xsesuai ...eemmm nak wat cmne eak...huuhuu..xpe...org dah kasi amik je... nnt nak pkai pandai2 la aku cmne nk beger kan...heheh....

so thank for read my story...here some pictures...have funn....!!!


bye...!!!

love

masz

Friday, June 18, 2010

bola...bola...bola....

sperti yg anda sume tahu bahwa skrg nie tgh musim demam bola....sumenye bola je..!! dan untuk makluman anda sume sy memang xsuke akan game bola sepak nie....mana tak nye...game start kul 730mlm dan 1030 mlm....time2 tu lah ade cite2 menarik kt tv...dan yg pasti tv kat umah aku hanya ade satu je...dan telah di kongker oleh mak abh dan abg...adoiiii....benci nye... dan yg pasti bile time nak GOAL je abis bergegar rumah dek jeritan mak abh...bwk mengucap la makbapk aku nie....hehheheeheh...eh tp bkn makbpk aku je yg jerit bkn main lg... dak2 jran aku pon nk jgak menjerit bukan main kuat lagi...klu td makbpk aku jerit bergegar satu rumah...tapi klu cmpor dgn jiran lain ha amik kau satu flet bergegar nye....ish3....bwk mgucap2.....!!! epat lah game nie nak berakhir....lagi sebulan...mati aku...huuhuhhu....i just wanna share aku nye chatting dgn ssorg psl bola nie...heheh....
Me
230...lmbt nye...
xngantuk ke...
org tgh tdo awk lak menjerit GOAL...hahahahahaha
hahahaa...

dan beliau menjawab..

stnderd la 2 hahahaaa....
kalu dh minat 2 jm brape main pn snggup tgo...tw..
tpi msti ramai yg tak tdo lg masa 2...
heee....grenty...

slah sorg yg amat meminati bola dan sggup xtidur psl bola....ish klu aku mmg xkan ku tggal kan waktu tdur ku....hehehehe...sory klu ade yg terase....hahahaha...so kpd yg xsuke tgk bola tu, bersabar je la ye....sebulan je nie....heheheee....byee...

love

masz

kenapa..!!

kenapa..!!!
kenapa..!!!

kenapa..!!!
bile aku tgk die onlne je kat fb aku rse xsedap hati....aku rse tgn aku seram sejuk...cehhh..heheh...btol wei... rse lain mcm je... but at the same time aku nk sgt tgk die onlne kat fb...tp bile dah nmpk die nga onlne rse semacam lak...huhuhuuuu.....

TAK SUKE NYE...!!!!

SORRY

wahai kawan ku,
aku mintx maaf baru nie aku xangkat panggilan dr kau...
aku xtao kenapa aku xbole nak bercakap dengan kau die telefon...
aku rse semacam je bile aku nak jwb panggilan kau tu...
or maybe die sebabkan memori lame yg membuatkan aku sebegini terhadap kau...

aku mintx maaf...

bukan kehendak aku untuk bersikap begini,

bukan niat aku untuk melukakan kau,

aku cume x sanggup..!!!

IM SORRY..!!!

love
masz

Wednesday, June 16, 2010

Puisi sepi

cube untuk mendalami setiap kata2 itu... ia menyentuh perasaan aku....

aku mintx maaf..!!

ape yg bole aku ckp skrg ialah aku nk mintx maaf....!!! tapi pada sape aku nk mintx maaf... aku pon xpasti...dan ape yg aku dah lakukan smp aku harus mintx maaf ye... aku pon xpst ape yg aku dah lakukan smp aku rse berslah sgt and harus mintx maaf pada die...myb dgn tingkah laku or perangai aku yg membuatkan aku rse bersalah pd die....tapi...apa yg aku dah lakukan... dan kenapa aku rse bersalah sgt nie...aku xdpt nak lupekan... dan ni membuatkan ape yg aku nk buat sume mcm xmenjadi sbb fkir psl die....adduuiii...pening2.... kwn aku ade sruh aku jgn terlalu fkir kan psl bnd nie and try to forget it...tapi maslah nye xbole...aku dah try...dan yg psti nye aku akn nmpk or berjumpe dgn die hari2....tapi keadaan yg membuat kan aku terserempak dgn die hr2....dan aku xnk dah jumpe dgn die lg...stiap kali aku nmpk die stiap kali tu lah aku rse xtentu arah dan rse berslah... kan senang klu bole aku patah balik ape yg aku dah lakukan kt die...and buang je die dlm fikiran aku...hurm....

susah nye...
pening sgt2...
aku nak lupekan je bnd nie....
tapi xbole...!!!!

tapi aku nk berterima kasih pada kwn aku kt class pc com hari nie sbb buat kan aku lupe sebentar dgn bnd nie....dan dorg buat kan aku gumbira asyk gelak gelak dan gelak....rse tenang ckit...BUT NOW IT COMES AGAIN.... NNNOOOOOO..!!! JUST GO AWAY... LEAVE ME ALONE...!!!! aku dah penat rse bersalah je ni.... PERGIIII la..........!!! KESIAN KAN KAT AKU.....!!!

love
masz

Thursday, June 10, 2010

hari ke3..!!!!

ye hari nie hari ke3 aku balaja kat klmu... hari nie ader class pc com(practical) and malaysian studies...aku ader due crite yg berbeza...crite yg pertama yg best kat class pc com r...sedang kami tengah busy nak register utk class bi, kami didatangi dan dikejutkan oleh tetamu yg tanpa diundang...nak tao sape tetamu kami x..????hehe...tetamu itu adalah dari pihak TV3...heheheh...seronok xterkire...terkejot habis..!!!! madam kate dorg nak shoot video time kite nga blaja..eemmm ape lg ktorg pon mencantikkan diri kami sume...heheh...setengah jam jgk la dorg kat citu...ktorg pon buat la perangai baik2...hehehe...tapi aku xtao la nnt ader ke x muncul muke aku kat tv3 nnt...mintx2 r terselit ckit...heheh... so guys...nnt kan kemunculan kami di berite tv3...hehe...

crite kedua lak pada class malaysian studies.. class kul 2 hgga 5...kul 2 tu ktorg dah get ready tgu lecture masok...tgu punye tgu xmuncul2 jgk...smp la kul 3 lebih ade student dtg class kate kite slh class..bukan slh class tp admin dah tukar jdual...mane ktorg tao..last minute tukar kot...sengal je.. so ktorg g lah class yg dicakapkan tu..masok je class tu ader a few students and en.Z..(bkn nm sbnr)lecture kami...ako dah agk dah org tua nie yg ajar nye...ish ako pling xsuke tol r dgn die nie...dah la tua...pastu menggatal lak tu...eee...pantang ader pompuan cntek...habis r die dok dekat2....sakit mate aku menengok nye....eeeeeeeee.....yg tu dah ckup myakitkan hati...tmbah lak cara die mgajar....adoooiiiyaiii...xley tahan beb... die nie suke giler bercerite....klu dah bercerite tu ssh nak habis kot...klu criter best xpe r nie bapak BOSAN giler....bkn bpk je..tp nenek moyang dah tahap bosan nye...tak sanggup dow... dah la mlaysian studie nie lbih kurg psl sejarah...habis la...mati aku...mntx2 r ok je...hrap2 nnt msok sem2 die xajar aku r...benci...!!!huhuuhuhu....

so tu lah crite aku pada hari ini...
best sbb tv3 dtg...
and xbest sbb dpt ckgu tua xsedar diri...heheh....
harap dpt menghadapi nye dgn penuh kesabaran...hehehe
so see u soon...

love
masz

nak beli hp baru bole x..!!!

ye...saye skrg nak beli hp baru...bole x..!!! nak beli hp yg mane eak...nak beli nokia or sony...eeemmm...so many choice lol...tapi bajet bukan nye banyak mane pon...hp skrg aku tu ader org nak beli...die nk hp tu dgn 300...eemmm bole than...klu treind pon xsmp 200 kot...yela sbb tu hp iphone dr china...but still ok lg k...smua ok...gmbr ok..button pon ok...so die nk...jual je la kan...tapi aku sayang kat iphone aku tu... die sbg baby aku tao...peneman ku dikala kesunyian...hehehe...nk jual ke x eak...huhuhuhu... nnt la aku fkir kan nnt... :)

love
masz

Wednesday, June 9, 2010

PC Competancy class

yes...nie la subjek yg pling ditunggu2 oleh pelajar baru...nak tao sbb ape dorg suke subjek nie...sbb subjek nie senang...yela klu ko da ader basic psl komputer so ofcouse ko tao selok belok komputer an..so senang utk ko memehami ape itu pc competancy nie...so td madam dah cite ckit psl pc competancy and ktorg pon dah dpt 2buah buku teks...so kene lah mendalami nye dgn mendalam ckit...and madam kate sblom nie xde final exam tp mulai batch ktorg pc competancy akan ader final exam...omg..!!! but madam kate jgn rsau coz soalan nye just isi tempat kosong, bulat2...eemmm dan madam nak ktorg mesti n harus dapat A+...omg..!!! tah bole ke x... harap2 bole r....heheh....

class nie jgak la aku telah menjumpai 2org kawan yang sungguh sengal..!!! xhabis2 buat lawak and xhabis2 asyik gelak je...naik giler aku klu seharian duk dgn dorg...heheh...but atleast kite dpt jgak melupekan luke di hati dengan bersuka ria...eemmmm....hahahahah...tapi aku xpast nm dorg nie ape...shera kot...huuh..sbb td aku pgil die nyamuk coz die pakai bju itam putih and suke meroyan punye bdk...hehehehe...lg sorg xdpt dikenal pasti lg...heheh...

so td abis class awal so lepak jup kt kedai mamak utk lunch...tp dorg nyamuk tuk terpakse stay coz ader class kul 3...hahaha...kesian.....hehe...
so aku balik keseorangan lagi hari nie...eemmm....xde sape pon teman kan...huhuhuh...
so that it..
will update soon...
bye...

love
masz

kehidupan sbg seorang pelajar

ape yang nak dikaitkan ye..??? khidupan sbg seorang pelajar..!!! sblum nie pon ako dah jadi seorang pelajar...pelajar sekolah rendah n menengah... ape beza nye ye antara pelajar skolah dgn pelajar kolej/u...sebenar nye terlalu banyak perbezaan nye...cume kite je blom merasai nye... so now aku dah menjadi pelajar kolej...terlalu banyak tanggungjawab yg harus aku pikul... aku harap sgt dapat memikul nye dgn baik...heheh..(skema je ayat) heheh...

so hari nie hari ketiga aku bermule belajar...tapi aku nk crite smlm punye xtvt ako...ok smlm dijadualkan ader class basis english pukul 9pg...kul 8.45 tu ako ngn kwn ako dah get ready utk msok class...class kat bgunan A...so pegi lah....tp bile tgk kt ctu sume pelajar senior punye class...aku pon pelik...so mne kitorg nye class....lame giler kitorg tggu cikgu dtg....tapi still xmuncul2...so ktorg just dok kat dpan office lecture je r...so dah hmpir kul 9.30 tu ako pon fadeup trus g breakfast kdai mamak sblh....lepas abis breakfast duk jup dpn office sbb kwn aku g hntar borang ptptn...kat dpan tu lak ader byk bus persiaran...so ako ngn kwn ako ckp2 r..dorg nie nk g mane...byk gile bus...pastu muncul la sorg abg senior nie ajak ktorg follow dorg g sunway pyramid...sbb ader pelancaran program baru astro...dorg just nk penuh kan org dlm bus tu je...and xya nak byr pape pon...mkn pon disediakan....ako fkir punye fkir mcm takut je an...yela xkan nak main follow je...xde sorg lecture pon ikut...nie just abg senior yg buat event nie...kwn ako lak onn je...xfkir pape pon just ikut je...setelah abah membenarkan aku g, bru lah ako yakin then trus msok dlm bus...so bermule lah perjalanan aku ke sunway pyramid...

smpai je sunway pyramid rse lege ckit...heheh...bru 2kali kot aku menjejak kan kaki ku kat situ...kesian2...huuh...setelah smp kami diberi souvenior dr astro...bag utk dimuatkan notebook... kecik je...tp comel...hehe...so ktorg tgu vip dtg...pastu setengah jam kmudian bermula lah pelancaran "MySTORY" di channel 318 on astro... mystory nie lebih kurang mcm menceritakan tentang 1malaysia la...tp channel nie start 30 ogos...bkn skrg...heheh..dan pada waktu yg sma, ramai artis yg datang wow.....sprt mawi,heliza,dina,adi fashla,nad & shah af8 pon ade...tu yg shok tu...sbb abg2 tu td xckp pon yg akan ader artis dtg...so sgt terharu and bertuah sgt...heheh..thanks a lott kpd abg yazid krn memujuk sy sertai event nie...thanks... so penyudahan nye...ako sgt happy hari nie....sbb xsgka dpt peluang begini... ko ader..!!! heheh...
...memori yg xkan dilupekan...
thanks for those who read my story...
nnt kiter update lg yer...tguuuuuuu....!!!

love
masz

Tuesday, June 8, 2010

ORENTASI KLMU

sprt korg tao dr FB ako yg kini ako dah menjalani dunia sebagai seorang pelajar KLMU..klmu tu ape..??? KUALA LUMPUR METROPOLITAN UNIVERSITY COLLEGE la...kan kolej nie slalu kuar kat TV3 setiap mggu..(bangga)heheh...xde r nk show off ke ape just nk bgtao je...(sory klu ader yg xsuke k...) kolej nie sgt dekat dr umah...xde r dekat mne pon...stgh jam bole smp r...just naik LRT dan turun di station sultan ismail dan jln ckit...dah sampai...klu korg sesat calling2 la...hehehe..

so ako start msok klmu hari isnin 31 May hgga 3 June...nie utk mggu orentasi...bpk nervous kot.... cuak giler2... tp xpe..ako ditemani abah smp ke pintu msok...heheh(malu)...smp je dpn pintu tu ako nmpak giler byk org dah smp....adoi...cmne nk msok nie....segun nye....nnt sume pandang...huhuhu...tp nak wat cmne...mmg kene masok r...so dgn slamber ako pon msok dgn senyuman di bibir ku....hehehe... so hari tu telah berjalan dgn lancar... and ako da dpt kwn baru...name nye IDA..umo die 20 taon amik course E-bisnes...ooopppsss lupe nk kasi tao ako amik course ape...ako amik course Hotel Management...very intresting..!!! heheh..

nie nk cite crite lawak nie... firstly, rmai bdk klmu datang nye dr Kelantan,Trengganu,Perak,N9... so dorang nye cara bercakap tu sgt la pekat... ader sorg bdak nie..die dr Trengganu kot... die disuruh cite ckit psl diri die...pastu smp je part nak ckp yg die amik course BROADCASTING tu ktorang gelak xigt dunia da... sbb time die ckp broadcasting tu ejaan bunyi nye berokcasting...so sume org gelak r coz xthan an...die dgn muke slmbe just senyum je...sengal toll....buat malu je...hahahaha...mmg xdpt dilupekan r...
so time orentasi hari yg tidak dpt dilupekan r...xkering gusi kami dibuat nye....heheheh..

nway..thanks for those who read my story k...sory klu rse xpuas hati k...

love
masz

LAGENDA BUDAK SETAN



aku nk sgt sgt sgt sgt tgk citer nie.... tgk die nye TMO pon rse mcm shok je... bole nangis kot...hehehe..tp aku xde r nk emo sgt smp nk nagis2 nie.. just touching je...hehe... so bile nk g tgk nie hah... da kuar kt pwagam 3jun aritu... harap2 ade la nk mengajak ako nnt yer...huhuhu...

love
masz

otak ku BLUR...

ntah knp la ako rse aku mcm blur sgt....smp blog pon xupdate2 dr Feb aritu...tgan aku nie rse nk menaip tp xtao ape yg nak di taip nye kat blog nie....blur sgt...so just msok blog org and bace crite org....hehehe... best ape...!!!! hehehe...

so now...dah xblur da...hehe...otak aku dah berfungsi sedia kala...ala maklum la kan da start blaja...so otak kene get ready...hehe...

Friday, February 5, 2010

kawan [part 3]


"...sayangi sebuah perkenalan kerana disitu terciptanya kemesraan...Kenangi sebuah persahabatan kerana terciptanya kerinduan..Hargai kedua-duanya kerana ituLah rahmat dari ALLAH..."


love
masz

kawan [part 2]



"...sahabat yang baik adalah lebih mahal dari segunung emas permata...oleh itu, pabila kamu berdoa, janganlah kamu meminta segunung emas permata tetapi mintalah dari TUHAN sahabat yang soleh..."



love
masz

kawan [part 1]

"...kawan yang sebenar ialah kawan yang dapat menerima diri kita yang sebenar...kawan juga tidak akan sesekali meninggalkan kita dalam KESUSAHAN atau dalam KESEDIHAN..."


love
masz

erti persahabatan

"hanya zaman persekolahan sahaja yang mengajar kita erti persahabatan dan erti zaman remaja. dan bila zaman itu berlalu nescaya ia tidak akan kembali lagi... masa ini juga kita membawa haluan sendiri. mungkin sukar untuk kita semua bersatu kembali dalam satu tempat sekecil bilik darjah, belajar, bergurau, ke kantin bersama.. terbukti zaman pelajar adalah zaman remaja yang sukar dilupakan...mungkin suatu hari nanti kita akan menangis kerana rindukan zaman pelajar yang sangat indah. jadi hargailah zaman remaja dan persekolahan anda.. peristiwa yang tidak akan kita lupekan......."


taks diatas mmg menyentuh perasaan..yup mmg benar suatu hari nnt kite akan menangis kerana rindukan zaman persekolah kita...dan ako sendiri juga menangis dan merindui cikgu dan kawan yang ako sayang yang selama nie setiap hari kiter akan berjumpe di sekolah...skrg tidak lagi...kita akan berjauhan...tetapi hati yang suci ikhlas tidak akan pergi jauh dan akan sentiasa dekat di sisi orang yang kita sayangi...

p/s ako rindukan cikgu zul, cikgu azizon,pn mazliza yg slame nie menahan kerenah ako..
shariel shamiel bainun dan bdak klas 5harmoni 09...rindu sgt²....nak jumpe korang...ako sayang korang...


love
masz

jamuan akhir 5Harmoni + MERDEKA

YEAH....merdeka oooww...last paper spm 16/12-paper hda....best bangat...abis kol 10 then trus call pak cik bus yg ako upah die untuk bawe kitorg g sg congkak....happppppyyyyy.....sementara menunggu pak cik bus datang..ako and bai pergi beli jup KFC kat tesco....terkejar² kot....tp xpe...jamuan punyer pasal....hehe.....yang lain tgu kami kat dpan skola....dlm setengah jam kemudian smp lah bus yg kami sewa....bole tahan la....no aircond...huhuhu...tapi sape kesah kan...sg congkak sedang menunggu kitorg nie...hehehe....smp je citu nasib baik xramai org....so cari pot yang baek punyer....masok smp ke dalam...penat kot nk naek atas tu....huuuuhuhuh...smbl terdengar air yg mengalir deras yang pasti nye sgt sejuk kn....xsabar nyer....aahh malas la nk citer lg....korg tgk je r gmbr yg kitorg sempat snap.....enjoy yup...

while waiting the bus...

akhirnya smpai jugak....

nie beberape aktiviti yg sempat kami buat...



dan nie sempat berposing time balik menunggu bus datang....hehehe

kami sgt seronok bersama....
semoga ikatan persahabatan kiter tetap kukuh apabila kita berjauhan..
i ♥ u....



love
masz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...